El Ministeri de Sanitat convoca els experts aquest divendres pel repunt de la covid a la Xina

El Ministeri apel·la a la "coordinació europea" per a afrontar la situació sanitària

Serveis sanitaris de la Xina en un laboratori de testatge de COVID-19
Serveis sanitaris de la Xina en un laboratori de testatge de COVID-19 / LIU QIONG / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

El Ministeri de Sanitat ha convocat per a aquest divendres la reunió de la Ponència d’Alertes, formada per experts convocada pel Ministeri de Sanitat, per tal de “compartir la informació disponible” sobre la reunió del Comité de Seguretat Sanitària de la Unió Europea celebrada dijous. 

La reunió ha estat convocada arran de l’alerta per l’augment de casos de coronavirus a la Xina. La Ponència ha sigut va ser anunciada després que Castella i Lleó sol·licitara la convocatòria d'una reunió de totes les comunitats autònomes per a abordar aquesta situació i la Comunitat de Madrid haja demanat també una reunió per a prendre "mesures urgents".

El Ministeri de Sanitat va apel·lar aquest dijous a la "coordinació europea" per a afrontar la situació sanitària en vista a l'onada de contagis de covid a la Xina, i ha recomanat als viatgers el destí o la procedència dels quals siga el país asiàtic que completen la pauta de vacunació i que actuen amb precaució. En la mateixa reunió Espanya ha recalcat la importància de “continuar el camí de la coordinació europea en les polítiques sanitàries”, indicaren fonts del Ministeri de Sanitat.

Els Estats Units i Itàlia són alguns dels països que ja han anunciat que exigiran als viatgers procedents d’eixe país un test negatiu per a entrar-hi.

També et pot interessar

stats