Sancions de fins a 3.000 euros per demanar diners al carrer

L'ordenança que vol aprovar l'Ajuntament d'Alacant prohibirà pidolar i penalitza la prostitució, fer de gorreta i pintar grafits.

VÍDEO | Sancions de fins a 3.000 euros per demanar diners al carrer

L'equip de govern de la ciutat d'Alacant, del qual formen part el Partit Popular i Ciutadans, ha començat el tràmit per a aprovar l'ordenança de convivència cívica, una norma que preveu sancions per mendicitat que poden arribar a 3.000 euros i que penalitza oferir i acceptar serveis sexuals a la via pública.

El document beu d'una normativa que va impulsar Sonia Castedo durant el seu mandat, i que va derogar el 2015 el tripartit format pel PSOE, Guanyar i Compromís. La regulació persegueix des de la "mendicitat coactiva, intrusiva o agressiva" fins a l'"oferiment i demanda de serveis sexuals", ha informat el regidor de Seguretat, José Ramón González.

Les sancions més elevades estan previstes per les "conductes amb aparença de mendicitat o de manera organitzada que representen actituds coactives o d'assetjament", per fer pintades en monuments i per practicar jocs o competicions esportives a la via pública. Es podrà sancionar amb 780 euros el fet de no arreplegar els excrements de les mascotes, i s'imposaran multes de 750 euros per a tots aquells que vagen sense camiseta en zones allunyades de la platja. L'oferiment de serveis de manera persistent o intimidatòria per persones que fan espectacles al carrer o dels anomenats gorretes es podrà castigar amb 500 euros.

L'oposició al govern que encapçala Luis Barcala ha rebutjat la proposta de manera frontal. Pel Grup Municipal del PSOE, Llanos Cano, ha criticat que la normativa "no preveu plans d'inserció per a ajudar les persones que estan en una situació desafavorida" i, per Unides Podem, Vanessa Romero ha apuntat que "no combat la situació de vulnerabilitat amb polítiques públiques". Natxo Bellido, de Compromís, ha confirmat que votaran en contra de l'ordenança, ja que "no proporciona alternatives" per a les persones més vulnerables.Per a col·lectius com la Plataforma contra l'Exclusió i la Pobresa, l'ordenança no actua sobre l'arrel del problema i carrega les conseqüències sobre els més dèbils.

També et pot interessar

stats