Sánchez: "És un govern d'alt perfil polític per a una legislatura d'alt perfil polític"

El president del govern espanyol presenta un executiu "sòlid" i "solvent" per als pròxims anys, compartit amb Sumar i format per 22 ministeris i quatre vicepresidències

Pedro Sánchez anuncia els ministres del seu nou govern
Pedro Sánchez anuncia els ministres del nou govern / À Punt

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dijous per a informar oficialment de la composició del nou executiu de coalició progressista, compartit amb Sumar, per als pròxims quatre anys. Tindrà 22 carteres ministerials, com l'anterior gabinet bipartit PSOE - Unides Podem, i quatre vicepresidències ocupades per dones. Es tracta d'un govern "solvent" i "sòlid", format per "un equip d'alt perfil polític per a una legislatura d'alt perfil polític", ha resumit el líder socialista, que va reeditar la majoria parlamentària dijous al Congrés gràcies als acords tancats amb diverses forces nacionalistes.  

En una declaració institucional aquest migdia des del Palau de la Moncloa sense preguntes, el president espanyol ha presentat el que serà el seu gabinet per a aquesta legislatura. Un equip, ha dit, que combina "renovació amb permanència, experiència i joventut" per tal de donar "estabilitat" al país en la nova etapa que s'acosta. "Són persones capaces de gestionar i també d'arribar a acords i explicar-los públicament", ha assegurat Sánchez. El cap del Consell de Ministres ha assegurat que tots els membres, cinc dels quals completen la quota de Sumar, tenen "perfils idonis" per a abordar els reptes que té al davant Espanya, amb carreres polítiques i professionals "sòlides".

Entre d'altres, culminar la modernització del teixit socioeconòmic, continuar apuntalant l'estat del benestar, millorar l'accés a la vivenda, aprofundir en una transició ecològica justa per a mitigar els efectes de l'emergència climàtica, enfortir la cohesió territorial o avançar en el que ha anomenat com l'"agenda del retrobament" per a garantir la concòrdia a Espanya, ha enumerat el socialista.

El nou govern naix amb un "accent marcat feminista" i serà "continuista" en les polítiques vinculades a l'àrea econòmica i també en els ministeris que ha anomenat d'"Estat", com Interior o Defensa. A més, prioritzarà les polítiques socials, especialment l'habitatge i les iniciatives dirigides a la població jove i farà bandera del diàleg i la negociació "en una legislatura que serà clau per a la cohesió social i territorial d'Espanya", ha garantit el president.

També et pot interessar

stats