Sánchez i Torra acorden reunir-se després de la formació del govern espanyol

El president espanyol li ha dit que vol reprendre el diàleg, i ha manifestat la voluntat d'intentar arreglar el conflicte polític a Catalunya.

Quim Torra i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, han mantingut una conversa telefònica en què han abordat la situació política actual. 

Durant la conversa, que ha tingut lloc al voltant de les nou i mitja, els dos presidents han acordat reunir-se després de la formació del govern espanyol, encara que no han concretat si es trobaran a Madrid o a Barcelona.  

Segons les fonts de la Generalitat de Catalunya, Sánchez ha assegurat a Torra que vol recomençar i reprendre el diàleg, i ha manifestat la voluntat d'intentar arreglar el conflicte polític a Catalunya.

Ha passsat més d'un any des de l'última vegada que els dos líders es van reunir formalment, el passat 20 de desembre de 2018.

Torra vol que la nova trobada servisca per a encarrilar la taula de negociació entre governs que van pactar PSOE i ERC de cara a la investidura. Segons l'acord, aquesta taula de negociació entre governs es crearà quinze dies després que es forme Govern i actuarà "sense més límits que el respecte als instruments i als principis que regeixen l'ordenament jurídic democràtic".

La consellera de Presidència i portaveu del govern de Catalunya, Meritxell Budó, va explicar que “la voluntat és que les negociacions entre els dos governs puguen començar quan ho acorden Torra i Sánchez”. Per a Budó, els quinze dies pactats entre els republicans i els socialistes com a termini perquè se celebre la primera reunió de la mesa no són “exactes” i ha recordat que encara no s’ha constituït l’executiu de Sánchez.

També et pot interessar

stats