Sánchez rep el primer ministre de Palestina i diversos ministres d'Afers Estrangers àrabs

La reunió té lloc l'endemà que el Consell de Ministres va aprovar el reconeixement de Palestina com a Estat

El president del Govern, Pedro Sánchez i el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, posen amb el primer ministre palestí, Mohamed Mustafa (dreta), al secretari general de l'Organització de Cooperació Islàmica, Hussein Ibrahim Taha (segon per l'esquerra, darrere), i a diversos ministres d'Afers exteriors de països àrabs de l'anomenat Grup de Contacte Àrab per a Gaza en el Palau de la Moncloa.
El president del Govern, Pedro Sánchez i el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, posen amb el primer ministre palestí, Mohamed Mustafa (dreta), el secretari general de l'Organització de Cooperació Islàmica, Hussein Ibrahim Taha (2n per l'esquerra, darrere), i diversos ministres d'Afers exteriors de països àrabs del Grup de Contacte Àrab per a Gaza en el Palau de la Moncloa. / Chema Moya (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de maig 2024 - 09:20 Actualitzat: 29 de maig 2024 - 11:21

El president del govern, Pedro Sánchez s'ha reunit este dimecres al Palau de la Moncloa amb el primer ministre de Palestina, Mohammad Mustafa, i el de Qatar, Mohammad bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, i amb els ministres d'Afers Estrangers de Jordània, l'Aràbia Saudita i Turquia.

La reunió s'ha concertat per a un dia després que el Consell de Ministres va aprovar el reconeixement de Palestina com a Estat, per la qual cosa serà la primera vegada que Mustafa visite Espanya després de l'establiment oficial de relacions amb el seu país.

En la seua declaració institucional d'este dimarts amb motiu del reconeixement, Sánchez va dir que des de hui concentrarà tots els esforços a fer realitat la solució dels dos estats tenint com a referència tres grans prioritats.

Tres grans prioritats

La primera d'elles, intentar aconseguir un alto el foc permanent, que entre ajuda humanitària a Gaza i que siguen alliberats els ostatges israelians en mans de Hamàs.

La segona, fer costat a l'Autoritat Nacional Palestina en el seu procés de reformes, i la tercera, continuar impulsant la cooperació amb els socis àrabs que també treballen per la pau.

En eixe context s'emmarca la reunió d'este dimecres en la Moncloa de Sánchez amb els caps de la diplomàcia de diversos països que conformen el denominat Grup de Contacte Àrab per a Gaza i que aplaudeix la decisió espanyola de reconéixer a Palestina.

Una reunió en la qual el president del govern, segons fonts de l'executiu, traslladarà als representants dels països àrabs la necessitat que reconeguen també l'Estat d'Israel.

Mustafa assisteix a la trobada en la doble condició de primer ministre i ministre d'Afers Estrangers, el mateix que el seu homòleg de Qatar.

Hi assisteixen també els ministres d'Afers Estrangers de Jordània, Ayman Safadi, l'Aràbia Saudita, el príncep Faisal bin Farhan al-Saud, i Turquia, Hakan Fidan, així com el secretari general de l'Organització de Cooperació Islàmica, Hussein Ibrahim Taha.

En la reunió en la Moncloa participa el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, qui, després de la trobada conjunta amb el president del govern, ha celebrat altra reunió amb els homòlegs àrabs.

A més, està previst que dilluns que ve viatge a Espanya el ministre d'Afers Estrangers d'Egipte, Sameh Shoukry, que no ha pogut estar a Espanya perquè es troba de viatge oficial a la Xina.

També et pot interessar

stats