Sánchez reconeix que l'amnistia "no era el pas següent que volia fer"

El president del govern la justifica per l’estabilitat que donarà i la compara amb el matrimoni homosexual o el divorci: "Serà bona per a la convivència del país"

Pedro Sánchez en la sessió d'apertura de la legislatura celebrada aquest dimecres
Pedro Sánchez en la sessió d'apertura de la legislatura celebrada aquest dimecres / Eduardo Parra (Europa Press)

Els qui ara s'oposen a la llei d'amnistia que ha pactat el PSOE amb Junts per als implicats en el procés independentista de Catalunya acabaran acceptant-la. Almenys així ho veu el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui ha comparat aquest acord per a deixar sense efectes les condemnes als processats amb la llei del divorci o la del matrimoni homosexual.

En una entrevista en TVE, Sánchez ha exposat que tant els que es manifesten als carrers com els partits que s'hi oposen, com ara el PP i Vox, acabaran assumint-la perquè "serà bo per al país en termes de convivència" i, a més, l’amnistia "reincorpora" al sistema forces polítiques que des del 2017 estaven fora, en referència a Junts.

L'amnistia és un pas coherent i conseqüent Pedro Sánchez - President del govern espanyol

No obstant això, Sánchez ha admés que concedir una amnistia als independentistes "no era el pas següent que volia fer" però ha destacat que és un pas "coherent i conseqüent" amb la política "de normalització i estabilització" a Catalunya que, segons ha defensat, ha aplicat a Catalunya en els últims anys.

És bo, si dos no s'entenen, que hi haja un tercer que verifique que els acords marxen Pedro Sánchez - President del govern espanyol

D’altra banda, el cap de l’executiu espanyol, en la primera entrevista que concedeix des que va ser elegit president, ha defensat la figura del verificador per a salvar l'"extraordinària desconfiança" que hi ha entre el PSOE i els partits independentistes. Així mateix, ha avançat que es farà públic qui és la persona que els acompanyarà en "aquest procés de diàleg, tant amb ERC com amb Junts".

"És bo, si dos no s'entenen, que hi haja un tercer que verifique que els acords marxen", deia per a justificar aquesta figura. "Si tenim posicions molt dispars la bona notícia és que, almenys des d'aquestes posicions molt dispars i l'extraordinària desconfiança, ens hem citat a dialogar", ha destacat.

També et pot interessar

stats