Sánchez reconeix que la dificultat dels joves per accedir a una vivenda és un "drama" que cal capgirar

El president ha participat aquest dimecres a Elx, junt amb la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, en la presentació del Pla de suport als joves per a l'accés a l'habitatge

Sánchez, aquest dimecres a Alacant
Sánchez, aquest dimecres a Alacant / À Punt NTC

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat les iniciatives legislatives de l'actual executiu per facilitat l'ocupabilitat dels joves i la seua emancipació. Sánchez ha citat l'article 47 de la Constitució Espanyola, que recull el dret a tindre una vivenda "digna i adequada" i ha reconegut que en el cas dels joves aquest accés és "un drama". Ha assegurat que el "85% dels joves continuen vivint al domicili familiar" i ha emfatitzat que el govern pretén que l'"habitatge es convertisca en un autèntic dret real i no en un problema".

El president participa aquest dimecres a les ciutats d'Elx i Alacant, junt amb la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, en la presentació del Pla de suport als joves per a l'accés a l'habitatge. En la seua intervenció ha admés, que l'atur que pateix aquest col·lectiu "és inassumible i impropi" d'un pais com Espanya malgrat acumular ja deu mesos seguits de baixada. I ha remarcat que es vol convertir la vivenda en el cinqué pilar de l'Estat del benestar.

Joves junt als responsables del govern espanyol i de la Generalitat, aquest dimecres
Joves junt als responsables del govern espanyol i de la Generalitat, aquest dimecres / À Punt NTC

Al llarg de la seua intervenció, ha recordat les mesures sobre l'habitatge ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres. Sánchez ha destacat, entre d'altres, que el Pla Estatal de Vivenda 2022-2025 elevarà fins els 100.000 el nombre de vivendes del parc públic i que, d'aquest total, el 30% es reservarà per als joves, entre altres aspectes. També ha defensat que entre les estratègies també es pretén afavorir la compra de vivendes, no sols el lloguer.

Sánchez ha visitat el barri de Sant Antoni d'Elx on s'ha mostrat "impressionat" per l'actuació de regeneració urbana que es du a terme en la zona. La primera fase ha suposat la reurbanització i la construcció sobre tres parcel·les de titularitat pública de 284 nous habitatges en tres blocs, en substitució de les inicials en situació de ruïna, amb una inversió total de 18.108.215 euros (IVA no inclòs): ajudes públiques a càrrec del govern espanyol i de la Generalitat, que sumen els 11.740.780,28 euros, i una aportació dels particulars de 6.367.434,79 euros.

Per la seua part, l'Ajuntament d'Elx ha assumit el cost de les llicències i taxes municipals, ha executat les obres necessàries per al manteniment dels blocs inicials durant tot el procés de renovació urbana i en finançarà íntegrament la demolició.

Fins al moment s'ha allotjata 174 famílies dels blocs inicials 11, 12, 13 i 14. Està previst que al començament de 2022 es traslladen als nous edificis 67 famílies més i la resta que ho facen a la fi de l'exercici.

També et pot interessar

stats