Sánchez qualifica d'"espectaculars" els resultats de l'ingrés mínim vital

El president destaca que hi ha quasi mig milió de llars cobertes per la prestació i 1,3 milions de beneficiaris, quan es compleixen dos anys i un mes de l'aprovació d'aquesta ajuda

Pedro Sánchez i el Premi Nobel de Ciències Econòmiques Abhijit Banerjee
Pedro Sánchez i el Premi Nobel de Ciències Econòmiques Abhijit Banerjee, aquest dilluns a Madrid / Gustavo Valiente Herrero (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha qualificat d'"espectaculars" i "formidables" els resultats de l'ingrés mínim vital (IMV) amb "quasi mig milió de llars cobertes" per la prestació i 1,3 milions de beneficiaris, quan es compleixen dos anys i un mes que es va aprovar.

Així ho ha exposat Sánchez aquest dilluns durant un diàleg amb el Premi Nobel en Ciències Econòmiques 2019, Abhijit Banerjee, en el marc de la jornada "Un ingrés mínim vital orientat a la inclusió", que s'ha celebrat a l'Aula Maluquer, a Madrid.

El líder de l'executiu ha enumerat algunes dades de l'ingrés mínim vital, com que el 44% dels beneficiaris són dones, el 25% de les llars són monoparentals o que el 43% dels perceptors de la prestació són menors. Una cosa important, segons ha dit, perquè "a Espanya hi ha un problema molt seriós de pobresa infantil".

"Sempre vaig tindre clar que l'IMV estava concebut per a reduir la xifra absolutament insuportable de més de dos milions de xiquets en situació de pobresa", ha puntualitzat Sánchez.

En aquesta línia, ha manifestat que "el principal desafiament d'Espanya és la desigualtat", la manifestació "més extrema de la qual és la pobresa" i que la pateixen especialment els joves, les dones i els xiquets.

2.000 milions d'euros en beques educatives

Sánchez ha subratllat l'aposta per altres polítiques socials com les beques educatives, en les quals s'inverteixen més de 2.000 milions d'euros.

També ha posat la seua mirada sobre la salut mental, destacant el telèfon que van posar en marxa fa un mes i mig per a evitar els suïcidis. Segons ha dit, la resposta ha sigut "espectacular" amb "milers de telefonades en 30 dies" de joves amb problemes de salut mental, professors que demanen assessorament i pares i mares preocupats pels fills.

El professor Abhijit Banerjee ha defensat la importància d'entendre les diferents realitats socials, avaluar els resultats de les polítiques i augmentar els salaris mínims.

El Premi Nobel ha subratllat que la primera justificació per a actuar contra la pobresa no ha de ser una altra que l'"empatia", que reconéixer que "les persones necessiten dignitat". Al seu judici, no haurien de fer falta "altres arguments".

També et pot interessar

stats