El risc de pobresa infantil puja al 48% a les llars amb un sol sou

Un informe l'Observatori Social de La Caixa denuncia que Espanya és un dels països de la UE que menys ajudes destina a la infància.

El risc de pobresa infantil puja al 48% a les llars amb un sol sou
El risc de pobresa infantil puja al 48% a les llars amb un sol sou / Efe
18 de febrer 2020 - 13:59

Un 48,1% dels xiquets que viuen a Espanya en llars en què només treballa un dels pares està en risc de pobresa. Això suposa un augment del 35,49% respecte a fa deu anys, segons un informe de l'Observatori Social de La Caixa.

L'estudi, titulat Objectiu: pal·liar la pobresa infantil, analitza l'estreta relació entre la pobresa infantil, el mercat de treball i les ajudes monetàries públiques i conclou que l'ocupació és determinant en la pobresa infantil, fins i tot en èpoques de bonança.

També constata que el 2008 el risc de pobresa entre els xiquets i xiquietes que vivien en llars en què només un dels progenitors tenia treball era del 35,5%, mentre que el 2018 és del 48,1%. Aquestes xifres representen un augment de poc més del 35%.

L'informe, dirigit per Sara Ayllón, investigadora del Departament d'Economia de la Universitat de Girona, denuncia que Espanya té una de les taxes de pobresa infantil més altes d'Europa i al mateix temps és un dels cinc països europeus que menys ajudes destina a la infància.

També et pot interessar

stats