Sánchez presentarà aquest dijous a València el pla nacional de recuperació

El Consell considera un reconeixement al seu treball que el president trie la Comunitat Valenciana com a primera autonomia on presentar el pla.

Sánchez, durant la conferència “Espanya pot. Recuperació, transformació, resiliència”, a Madrid
Sánchez, durant la conferència “Espanya pot. Recuperació, transformació, resiliència”, a Madrid / R. Rubio (Europa Press)

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, visitarà aquest dijous València per a donar a conéixer el pla de recuperació, transformació i resiliència de l'economia espanyola amb el qual pretén impulsar “una nova modernització” del país i fer front a la crisi generada per la pandèmia. Així ho han confirmat fonts de Presidència de la Generalitat, que valoren que Sánchez haja triat la Comunitat Valenciana com a primera autonomia on presentar aquest pla fora de Madrid, on el va donar a conéixer el passat 7 d'octubre.

Tot i que encara no s'han concretat tots els detalls, l'acte se celebrarà al Museu de les Ciències Príncep Felip i està previst que hi assistisquen, a més del president del govern, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i altres autoritats, així com empresaris valencians. També es preveu comptar amb la presència d'experts i agents socials que van participar en l'elaboració del pla de reconstrucció de la Comunitat Valenciana a les Corts.

Des de Presidència consideren que l'elecció de València com a primera parada de Sánchez implica un reconeixement al treball dut a terme pel Consell a l'hora de presentar projectes susceptibles d'accedir als fons europeus per a la recuperació. A més, permet donar visibilitat als qui van participar en els plans de reconstrucció autonòmics i presentar el pla nacional als empresaris, que poden aprofitar els fons europeus que arriben.

Des de la Generalitat aprofitaran també la visita per a establir sinergies amb el govern espanyol per a donar eixida a les mesures incloses en l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació, que preveu una inversió de 21.000 milions i 410 projectes fins a 2027, i veure l'encaix que pot tindre en el pla nacional de recuperació.

També et pot interessar

stats