Sánchez pacta amb ERC i s'assegura una majoria per a aprovar els pressupostos

A l'espera encara del PNB, l'executiu dels PSOE i Unides Podem suma EH Bildu, el PDeCAT, Més País-Equo, Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el Partit Regionalista Càntabre

Sánchez i Rufián en una imatge d'arxiu
Sánchez i Rufián, en una imatge d'arxiu / E. Parra (Europa Press)

Esquerra Republicana (ERC) ha confirmat aquest dimarts el seu suport al projecte de pressupostos generals de l’Estat de 2022 assegurant al govern una majoria per a tirar avant en el Congrés els nous comptes públics.

Amb el suport confirmat d'ERC, el govern compta amb els vots necessaris per a aprovar els comptes, ja que als suports de PSOE i Unides Podem i a l'espera encara del PNB, l'executiu suma a EH Bildu, el PDeCAT, Més País-Equo, Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el Partit Regionalista Càntabre.

Així ho ha confirmat el seu portaveu en el Congrés, Gabriel Rufián, acompanyat dels diputats d'EH Bildu Mertxe Aizpurua i Oskar Matute, en la qual ha informat d'un acord per a introduir quotes i incentius per a produccions en llengües cooficials en cada plataforma, dins de la futura llei de l'audiovisual.

El sis per cent del contingut oferit per totes les plataformes audiovisuals serà en llengües cooficials, segons inclourà la nova llei de l'audiovisual que prepara l'executiu i que han pactat amb ERC.

També s'ha consensuat un impost del cinc per cent per a la producció audiovisual i un deu per cent d'aquest anirà per a finançar la producció de les llengües cooficials.

També et pot interessar

stats