Sánchez nega que vulga dirigir l'OTAN: "Tot és fals"

El president espanyol carrega contra els mitjans que han publicat que planeja substituir Jens Stoltenberg al capdavant de l'aliança militar

Sánchez, aquest dilluns durant una roda de premsa amb el primer ministre suec, Ulf Kristersson
Sánchez, aquest dilluns durant una roda de premsa amb el primer ministre suec, Ulf Kristersson / Alberto Ortega (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha desmentit aquest dilluns que vulga ser el pròxim secretari general de l'OTAN, l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord, i ha assegurat que les notícies publicades en aquest sentit són falses.

Ho ha assegurat a preguntes dels periodistes en la compareixença que ha protagonitzat al costat del primer ministre suec, Ulf Kristersson, en la Moncloa. Així, ha indicat que "aquestes mentides i falsedats que han corregut al llarg d'aquestes setmanes són una prova més de la importància" que tenen els sis debats que vol mantindre amb el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo.

El president ha carregat, a més, contra els mitjans que han publicat les informacions sobre la possibilitat que en el futur tinga previst substituir a Jens Stoltenberg al capdavant de l'OTAN una vegada se li acabe el mandat, el 15 d'octubre. "Malauradament, els mitjans que han abocat hores de tertúlia, ràdio i pàgines de periòdics dient això i que avançava les eleccions perquè buscava una eixida personal (...) no utilitzaran el mateix espai per a desmentir-ho", ha assenyalat.

Al seu judici, s'està fent servir aquest argument que vol dirigir l'OTAN "perquè volen justificar el fet que jo he avançat les eleccions perquè m'estic buscant una eixida personal, que solament pense en mi i no pense en la societat espanyola", ha lamentat. Amb l'anterior convocatòria d'eleccions generals, prevista per a desembre, es tancarien les opcions de Sánchez d'accedir al lloc, però la situació és diferent després de l'avançament electoral al 23 de juliol. En tot cas, el president espanyol ha tancat la porta de manera categòrica a aquesta possibilitat.

Finalment, ha assenyalat que la democràcia es defén davant les desinformacions i ha demanat que els espanyols, quan vagen a votar el 23 de juliol, ho facen "amb tota la informació disponible" i no "amb mentides, desqualificacions, falsedats o insults".

També et pot interessar

stats