Sánchez llança la Fundació Avanza amb la intenció de combatre el discurs de la ultradreta i les farses

Pretén ser el laboratori d'idees principal del PSOE, per davant d'altres històriques com la Fundació Alternativas o la Pablo Iglesias

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en la presentació de la fundació Avanza
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en la presentació de la fundació Avanza / Mariscal (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha participat este dimecres en el llançament de la Fundació Avanza, un laboratori d'idees que pretén ser referent per al PSOE amb l'objectiu de combatre el discurs de la ultradreta i les farses. En un acte al qual ha assistit la plana major del partit, inclosos diversos ministres, el també secretari general del PSOE, ha assenyalat que la fundació aportarà coneixement i anàlisi sobre assumptes complexos i "contribuirà a desmuntar les narratives basades en farses i falsedats".

En este sentit ha celebrat que un dels seus camps de treball siguen els riscos que planteja la desinformació per a la supervivència de la democràcia, tal com ha explicat prèviament el president d'este nou think-tank, Manuel Escudero. A més, Sánchez ha assenyalat que Avanza serà un “espai obert” a totes les idees progressistes i pretén anar més enllà de l'àmbit del PSOE enfront “d’altres think-tanks tancats i amb idees prefixades”.

Fonts del PSOE apunten que pretén ser el laboratori d'idees principal del PSOE, per davant d'altres històriques com la Fundació Alternativas o la Pablo Iglesias, perquè tinga un paper similar al de FAES en el Partit Popular.

En la fundació, Manuel Escudero estarà acompanyat d'un patronat que formenr l'expresidenta del Congrés dels Diputats Meritxell Batet; el director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero; la presidenta del Centre Superior d'Investigacions Científiques, Eloísa del Pino, i l'eurodiputada socialista Lina Gálve. També formen part l'exprimer ministre de Níger, Ibrahim Hassane Mayaki; la politòloga Cristina Monge; el sociòleg Bernardino León, fill del diplomàtic i secretari general de Presidència del Govern amb José Luis Rodríguez Zapatero, i el delegat de protecció de dades del PSOE, Alberto Cachinero.

També et pot interessar

stats