Sánchez insta els partits a "moure posicions" sobre el Sàhara i recalca que Ceuta i Melilla són territori espanyol

El president defensa al Congrés que el pla d'autonomia marroquina per al Sàhara és "la base més sòlida, creïble i realista" per a resoldre el conflicte

El president del govern, Pedro Sánchez, aquest dimecres en el ple del Congrés
El president del govern, Pedro Sánchez, aquest dimecres en el ple del Congrés / Emilio Naranjo (Efe)

El president del govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat la resta de partits a "moure posicions" respecte al Sàhara, com ja ha fet el govern. Al mateix temps que ha deixat clar que l'espanyolitat de Ceuta i Melilla no estan en qüestió i així li ho ha deixat clar al Marroc.

Davant el ple del Congrés dels Diputats, Sánchez ha defensat una vegada més que el pla d'autonomia marroquina per al Sàhara és "la base més sòlida, creïble i realista" per a resoldre el conflicte. Ha dit que així ho veuen cada vegada més països, entre els quals ha citat França, els Estats Units i Alemanya.

En aquest sentit, "47 anys haurien de ser suficients per a entendre que hem de moure les nostres posicions", ha sostingut el president adreçant-se a la resta de grups, que han criticat el gir del govern.

Sánchez ha defensat que el que es busca no és una altra cosa que afavorir el diàleg i la consecució d'una solució mútuament acceptable entre les parts afavorida per l'ONU.

D'altra banda, el cap de l'executiu ha indicat que en la seua trobada amb el rei Mohamed VI el 7 d'abril va deixar clar que Espanya no accepta que "es parle de Ceuta i Melilla com a ciutats ocupades perquè són territori espanyol". "La sobirania espanyola sobre Ceuta i Melilla està fora de tot dubte com en qualsevol altra part del territori nacional", ha recalcat.

També et pot interessar

stats