Sánchez i Feijóo protagonitzen aquest dilluns a la nit l'únic cara a cara de les eleccions generals

El debat arriba en un moment de gran expectació perquè, si bé les enquestes donen com a favorit Feijóo, en les eleccions del 23J també detecten certa recuperació de l'electorat socialista

Sánchez i Feijóo, en arxiu
Sánchez i Feijóo, en arxiu / À Punt NTC

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'enfronten aquest dilluns a la nit en l'únic debat cara a cara de la campanya davant una gran expectació. Així, les enquestes donen com a favorit Feijóo en les eleccions del 23J, però també detecten certa recuperació de l'electorat socialista, que pot posar en dificultats una majoria de govern amb Vox.

El cara a cara està previst a les 22:00 hores i es televisarà en La Sexta i Antena 3. Durant les hores prèvies, des del PSOE assenyalen que el debat pot servir perquè el seu candidat desmunte els "paranys" que el seu adversari fa en els monòlegs dels mítings; mentrestant, des del PP indiquen que el seu líder mostrarà tranquil·litat i "assossec". Els populars també creuen que aquest cara a cara servirà per a evidenciar que són "clarament dos polítics absolutament diferents" i que Feijóo exhibirà un coneixement exhaustiu del que significa governar", atés que ho va fer durant quatre legislatures a Galícia.

Des d'altres formacions s'ha criticat que torne a haver-hi un debat amb només dos representants, cosa que no ocorria en les últimes campanyes. Aina Vidal, candidata de Sumar per Barcelona, veu "trist i penós que només hi haja dos candidats", en un intent de ressuscitar "el somni del bipartidisme, que ja no existeix". El president de Vox, Santiago Abascal, ha subratllat que "no és representatiu de la pluralitat d'Espanya". Per la seua banda, la candidata d'ERC, Teresa Jordà, ha titllat de "xou" el cara a cara, ja que, ha avisat, els socialistes pot ser que voten a favor d'una investidura de Feijóo pròximament. No obstant això, "si poguera demanar-li alguna cosa" a Sánchez en el debat, seria "valentia" per a defensar el diàleg amb la Generalitat, malgrat admetre Jordà que ja li ha suposat "molt de desgast".

També et pot interessar

stats