Sánchez dona suport a Robles davant les peticions de dimissió pel cas Pegasus

Partits com ERC consideren que la ministra ha justificat l'espionatge a dirigents independentistes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en declaracions als mitjans
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en declaracions als mitjans / Mariscal (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dijous el seu suport a la ministra de Defensa, Margarita Robles, enfront de les peticions de dimissió realitzades per partits com ERC en considerar que ha justificat l'espionatge a dirigents independentistes.

Amb un "per descomptat" ha respost Sánchez a la pregunta dels periodistes de si donava suport a la titular de Defensa després de les peticions de dimissió.

El president de l’executiu espanyol ha participat en la votació del ple del Congrés que ha convalidat el reial decret amb les mesures per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, i ha sigut quan abandonava l'edifici quan els periodistes li han plantejat si mantenia la confiança en Robles.

La dimissió ha sigut sol·licitada, entre altres, pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ERC o la CUP, després de les paraules de la ministra en el ple de la cambra baixa en relació amb el suposat espionatge amb el sistema Pegasus.

"Què ha de fer un estat, un govern, quan algú vulnera la Constitució, quan algú declara la independència (...) quan algú està tenint relacions amb dirigents polítics d'un país que està envaint Ucraïna", van ser les paraules de Robles que van provocar la petició de dimissió.

La ministra, de viatge a Letònia per a visitar les tropes espanyoles al país, ha evitat fer comentaris sobre aquest tema, mentre que fonts del govern central han defensat la seua gestió i han assenyalat que "no es pot oferir el seu cap perquè no ha fet res dolent".

També et pot interessar

stats