Sánchez descarta "completament" fer president Puigdemont a Catalunya

El president del govern assegura que "tots els camins condueixen a Illa" i que Junts ha "d'assumir la realitat"

L'expresident català, Carles Puigdemont
L'expresident català, Carles Puigdemont / Glòria Sánchez (Europa Press)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha rebutjat "completament" que els socialistes facen costat al candidat de Junts, Carles Puigdemont, perquè siga el nou president català, assenyala que no té majoria i, per tant, considera que "tots els camins condueixen a (Salvador) Illa", el candidat del PSC.

Sánchez considera que Puigdemont ha d'"assumir la realitat" que indica que no existeix una majoria independentista al Parlament de Catalunya, la primera vegada que passa en democràcia i, per tant, haurà d'adonar-se que no té opcions i que l'únic candidat viable per a presidir Catalunya és Illa.

"Li costarà més o menys temps, però al final la realitat és la realitat i és que no li ixen els comptes per a ser elegit president", ha assenyalat el cap de l'executiu en una entrevista en La Sexta.

Sánchez ha fet estes declaracions després de les eleccions catalanes de diumenge passat en les quals el PSC va ser primera força amb 42 escons i les forces independentistes no van tindre majoria absoluta al Parlament.

També et pot interessar

stats