Sánchez es compromet amb Puig a l'equiparació salarial dels bombers forestals

El col·lectiu assegura que mantindran la vaga fins que es materialitze el compromís.

Els bombers, en una manifestació al centre de València
Els bombers, en una manifestació al centre de València / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromés amb el cap del Consell, Ximo Puig, a autoritzar l'equiparació salarial dels bombers forestals de la Comunitat Valenciana amb l'altre personal similar de l'empresa pública Tragsa.

D'aquesta forma, Hisenda autoritzarà "immediatament" el pagament d'aquest complement salarial de transició als bombers forestals, en vaga des del passat 14 de setembre.

Per la seua banda, el Consell es compromet a culminar dins del termini i en la forma pertinent la incorporació d'aquest cos de bombers a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, "de manera que no torne a ser necessari un altre instrument provisional".

Precisament aquest dimecres, bombers dels sis serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament de la Comunitat s'han concentrat a València davant del palau de la Generalitat per a reclamar una comissió tècnica que acorde la creació d'un cos únic.

Els bombers mantenen la vaga fins que es materialitze el compromís

Per la seua banda, els bombers forestals de la Generalitat han acordat seguir amb la vaga indefinida que van iniciar el 14 de setembre fins que es materialitze el compromís.

Els sindicats han abordat aquest anunci en una reunió al Palau de la Generalitat amb el director general d'Emergències, Josep Maria Àngel.

El delegat sindical ha explicat que la posició dels bombers és "unànime" a l'espera de "tindre unes garanties" per a desbloquejar la vaga. "No tenim res, només que el govern central ha traslladat el missatge i el tindran en compte". Així mateix, ha insistit que "el mínim és el document d'Hisenda" que contemple l'equiparació del cos amb l'altre personal de l'empresa pública Tragsa.

També et pot interessar

stats