Sánchez compareix després de presidir el Consell de Ministres

El president inaugura el nou cicle polític marcat per l'avanç del coronavirus, l'inici del curs escolar i el finançament de Podem.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez / José María Cuadrado (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà aquest dimarts una compareixença institucional seguida d'una roda de premsa després de presidir el primer Consell de Ministres posterior a les vacances.

La compareixença de Sánchez en acabar el Consell de Ministres, que no es reunia des del 4 d'agost, servirà per a inaugurar el nou cicle polític marcat per l'avanç del coronavirus, l'inici del curs escolar i la posició de la coalició del govern davant la petició d'explicacions de l'oposició al vicepresident Pablo Iglesias sobre el finançament de Podem.

Segons fonts governamentals, el cap de l'executiu previsiblement farà balanç dels creixents brots de coronavirus i de les últimes mesures adoptades per algunes comunitats autònomes per a frenar-ne l’ascens. Així, Sánchez farà propostes de cogovernança amb les comunitats autònomes.

Des de divendres passat s'ha registrat més de 19.000 nous casos a tot Espanya, segons les últimes dades oferides pel director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergència Sanitàries, Fernando Simón, qui ha reconegut que hi ha "un cert nivell de transmissió comunitària" al conjunt de l’Estat.

També et pot interessar