Sánchez, Casado i Abascal coincideixen a la Comunitat Valenciana en el penúltim dia de campanya

Els líders de les formacions estatals es bolquen en el territori valencià, amb 32 escons en joc i set que poden canviar de partit.

VÍDEO | Sánchez, Casado i Abascal coincideixen a la Comunitat Valenciana en el penúltim dia de campanya

En la recta final de la campanya electoral, tres candidats a la presidència del govern central –el socialista Pedro Sánchez; el líder del PP, Pablo Casado; i el president de Vox, Santiago Abascal– han coincidit aquest dijous a la Comunitat Valenciana, que s’ha convertit en un terreny clau per a les eleccions del 10 de novembre. 

Al territori valencià hi ha en joc 32 escons i en aquests moments n’hi ha set que poden canviar de partit, per la distribució dels vots que es fa seguint la llei D'Hondt. 

Pedro Sánchez ha fet un acte al parc de Ribalta, a Castelló, on intenta assegurar els dos escons que té, perquè encara no estan garantits. El PSOE aspira a aconseguir-ne un més per València, i a assegurar els quatre que té a Alacant. Al míting han assistit el líder del PSPV, Ximo Puig; la cap de llista al Congrés per Castelló, Susana Ros; i l'alcaldessa, Amparo Marco. Sánchez ha demanat un "vot útil i valent" per tres motius: "Formar govern, frenar el franquisme i fer avançar Espanya en convivència, en neteja i en justícia social". Així, per a abordar el finançament autonòmic, el president del govern en funcions ha exigit als partits polítics "conservadors" que desbloquegen la situació política.

Pel que fa als populars, el líder de la formació, Pablo Casado, ha canviat l'agenda en l’últim moment per a estar aquesta vesprada a València, on aspira a frenar Vox i augmentar un escó en cada circumscripció de la Comunitat Valenciana. Ara té set diputats i aspira a deu. El president del PP ha participat en l’acte central de campanya de la formació autonòmica a l’Oceanogràfic, juntament amb la candidata al Congrés per València, Belén Hoyo; la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; i la portaveu del partit a l’Ajuntament de València, María José Català. Casado ha enumerat els tres compromisos que assumeix amb la Comunitat Valenciana si arriba a la presidència del govern espanyol: una millora del finançament autonòmic que “acabe el greuge comparatiu” entre els territoris, la finalització del corredor mediterrani i un impuls al sector productiu, en concret amb la indústria del motor. 

Vox ara té tres diputats i aspira a doblar el resultat. Per això Santiago Abascal ha fet una demostració de força en el míting de Fira València. El president de la formació d'ultradreta ha sigut molt crític amb tots els partits, especialment amb Sánchez, a qui ha acusat de ser "amic" dels nacionalistes del PNB. Abascal ha demanat el vot no per a llevar els líders dels socialistes del poder, sinó per a canviar les coses de veritat a Espanya. "No som l'antítesi de la resta de partits, venim a oferir una cosa nova, a oferir il·lusió i esperança".

L'envelat de Ciutadans amb les candidatures al Congrés per Alacant de Marta Martín i Juan Ignacio López-Bas és la proposta del partit, que ha tornat a insistir en la necessitat d’una campanya de proximitat. No debades, han continuat la iniciativa batejada com “de canyes amb la candidata” per la ciutat del Baix Vinalopó. Entre les propostes de la formació taronja està la baixada dels impostos, el suport a les famílies i acabar la precarietat laboral.

També a Elx Unides Podem ha tractat amb simpatitzants i militants les preocupacions que més afecten la joventut, com l’atur, la consegüent fugida de talent, el preu del lloguer i la precarietat laboral. Les candidates del partit al Congrés per Alacant, Maria Teresa Pérez i Mar Galindo, han utilitzat el lema “aposta pel teu futur” per tractar el problema de les cases de joc, que afecta especialment la població més vulnerable, com les persones més joves.

Més Compromís ha parlat a Vila-real d'emergència climàtica. La cap de llista al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, acompanyada de la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha parlat del canvi climàtic com d'un dels reptes més importants que afronta la societat, i sobre la necessitat de crear un model basat en un acord verd que enllace les persones, la vida i la terra. Per a aconseguir-ho, la formació Més Compromís aposta per un model d'energies netes i renovables, i per fomentar la innovació sostenible i impulsar la transició ecològica justa. 

La candidatura Per un Món Més Just planteja en el programa electoral polítiques econòmiques més solidàries, en què els drets humans tenen un paper fonamental.

A més, el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya concorre a les pròximes eleccions amb la defensa dels treballadors i treballadores per bandera. 

Dins de la sèrie d'entrevistes als candidats i candidates valencianes amb representació parlamentària, aquest dijous ha visitat els estudis d'À Punt Belén Hoyo, candidata del Partit Popular al Congrés per València. El model autonòmic, les reivindicacions valencianes i la violència contra les dones són algunes de les qüestions que ha tractat.

També et pot interessar

stats