Sánchez, Calvo, Montero i Ábalos conservaran el seu escó com a diputats

La resta de ministres del PSOE renunciarà a l'acta per a dedicar-se en exclusiva als seus respectius ministeris.

José Luis Ábalos, Cristina Narbona, Pedro Sánchez, Adriana Lastra i Carmen Calvo
José Luis Ábalos, Cristina Narbona, Pedro Sánchez, Adriana Lastra i Carmen Calvo / Marta Fernández (Europa Press)

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera, Carmen Calvo; i els ministres d'Hisenda i Transports, María Jesús Montero i José Luis Ábalos, conservaran el seu escó com a diputats, però la resta de ministres socialistes renunciaran a l'acta per a dedicar-se en exclusiva als seus respectius ministeris.

Els ministres del PSOE que renunciaran a l'escó són la vicepresidenta de Transició Energètica, Teresa Ribera, així com els ministres de Justícia, Juan Carlos Campo; Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska; Educació, Isabel Celaá; Agricultura, Luis Planas; Indústria, Reyes Maroto i Ciència, Pedro Duque.

Seran substituïts per altres parlamentaris amb dedicació exclusiva que puguen garantir la seua assistència en cada votació. El mateix ocorrerà amb els secretaris d'Estat que són diputats.

Els ministres d'Unides Podem seguiran en els seus escons

Per la seua banda, el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha assegurat que els ministres d'Unides Podem seguiran en els seus escons perquè consideren "més convenient" mantindre les "responsabilitats parlamentàries".

En el cas de la coalició morada, seguiran com a diputats tant Iglesias com els tres ministres Yolanda Díaz, Alberto Garzón i Irene Montero, però també les secretàries d'Estat Noelia Vera i Ione Belarra.

També et pot interessar

stats