Sánchez i Biden es reuniran per primera vegada a Brussel·les

La trobada està prevista per a dilluns i el govern espanyol explica que s'estan ajustant els detalls

El president dels Estats Units, Joe Biden, i la vicepresidenta Kamala Harris, en una imatge recent
El president dels Estats Units, Joe Biden, i la vicepresidenta Kamala Harris, en una imatge recent / À Punt NTC

El president espanyol, Pedro Sánchez, i el d'Estats Units, Joe Biden, han programat la seua primera trobada oficial la setmana que ve a Brussel·les. Els dos mandataris aprofitaran la cimera de l'OTAN a la capital europea per a mantindre dilluns una reunió, segons han anunciat fonts de l'executiu espanyol i ha confirmat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo.

El cap de gabinet de Sánchez, Iván Redondo, va parlar per telèfon amb el seu homòleg estatunidenc, Ron Klain, i tots dos van tancar la trobada entre els dos líders perquè puguen reunir-se. Aquest contacte és "important" també perquè hi ha la possibilitat que Espanya siga el país amfitrió de la cimera de l'OTAN el 2022, segons amplien les fonts de l'executiu. Fonts de l'Aliança Atlàntica han precisat que "en aquests moments no hi ha una decisió presa sobre la data o el lloc de futures cimeres".

La vicepresidenta primera del govern espanyol s'ha limitat a dir que s'està "ajustant el marc de la trobada" entre Biden i Sánchez. I ha aprofitat per a elogiar al president dels Estats Units, quan ha assegurat que valora "molt" que l'administració Biden i el president americà mateix hagen "tranquil·litzat el planeta".

També et pot interessar

stats