Sánchez assegura que amb la llei d’amnistia es beneficiaran “fins i tot els que s'hi mobilitzen en contra”

El secretari general dels socialistes tanca files amb la militància en un acte multitudinari per a celebrar la nova legislatura

Pedro Sánchez s’ha envoltat aquest diumenge de milers de militants a Madrid per a celebrar la nova legislatura
Pedro Sánchez s’ha envoltat aquest diumenge de milers de militants a Madrid per a celebrar la nova legislatura / Kiko Huesca (Efe)

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha envoltat aquest diumenge de milers de militants a Madrid en un acte organitzat al recinte firal Ifema per a celebrar la nova legislatura i amb què els socialistes han volgut tancar files amb la militància després de la investidura.

Sánchez ha defés la llei d’amnistia i ha assegurat que se'n beneficiaran “fins i tot aquells que es mobilitzen en contra, perquè viuran en un país més cohesionat i amb més convivència que mai”.

“M’encanta veure banderes d’Espanya ací, perquè nosaltres també som Espanya”, ha afirmat Sánchez en una sala, en efecte, repleta de banderes, i ha reivindicat una Espanya “oberta, tolerant, l’Espanya amant de la pau i la justícia social, la feminista i l’ecologista”, en contraposició a la que defén la dreta.

A més, el líder dels socialistes també ha volgut reiterar el seu posicionament sobre la guerra entre Hamàs i Israel, que ha suscitat dures crítiques de l’oposició i ha afirmat que “condemnar els actes terroristes de Hamàs” és compatible amb la condemna a la “matança de milers de civils palestins a la Franja de Gaza”. “És una qüestió d’humanitat”, ha sentenciat.

El partit ha reunit a Madrid la plana major del partit. La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha agraït el suport dels “més de 170.000 afiliats” al projecte en l’obertura de l’acte i ha volgut mostrar la solidaritat del partit amb aquells que són “objecte d’agressions, d’insults i amenaces” en les “més de 430 cases del poble”.

Per la seua banda, l'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero, que també ha acompanyat Sánchez, ha aprofitat per a reivindicar la llei d’amnistia i ha criticat com el PP va titlar d’inconstitucionals lleis que va dur avant el PSOE, com la del matrimoni homosexual o la de la interrupció de l’embaràs. Normes –diu– que van fer d’Espanya “un país més decent, més lliure i més igualitari” amb les seues “inconstitucionalitats”, ha ironitzat.

Zapatero ha aprofitat l’avinentesa per a enorgullir-se que amb el seu executiu “es va acabar amb ETA i es va posar fi al terrorisme”, i ha previst que “arribarà un dia” en què es podrà dir que “sota un govern de Pedro Sánchez es va aprovar una llei que va obrir la porta a l’estabilitat, a la normalització i a la convivència a Catalunya i a una Espanya millor i més reconeguda, integrada i cohesionada”.

Sánchez ha reconegut en l’acte la tasca desenvolupada per l’expresident socialista —que va defensar la llei d’amnistia abans que el mateix Sánchez— i que contrasta amb la notòria distància que allunya el president espanyol d’altres antics líders del partit, com l'expresident Felipe González i el seu número dos, Alfonso Guerra. 

També et pot interessar

stats