Sánchez aspira a esgotar la legislatura i convocar eleccions en 2020

El president del govern confirma que no hi haurà avançament electoral després de reunir-se amb Macron.

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron s'han reunit hui a La Moncloa
Pedro Sánchez i Emmanuel Macron s'han reunit hui a La Moncloa / Efe

El president del govern, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous que la seua voluntat és esgotar la legislatura i que hi haja eleccions a 2020 per a poder estabilitzar social, política i econòmicament el país. Sánchez ha expressat aquest compromís en la roda de premsa oferida al costat del president francés, Emmanuel Macron, al palau de La Moncloa. Els dos mandataris han parlat d'immigració, política monetària i ETA en la seua primera reunió a Madrid.

El cap de l'executiu i el president francès han afiançat la seua aliança per a fer prosperar en la Unió Europea solucions davant la immigració il·legal i per a acordar mesures que reforcen la zona euro davant crisis futures. En matèria migratòria, Macron ha ressaltat la necessitat d'afrontar el problema amb solidaritat i responsabilitat, així com augmentar la cooperació amb els països d'origen i trànsit de la immigració il·legal. Respecte a la declaració sobre la reforma de la zona euro, el president del govern ha assegurat compartir "l'obsessió" del president francés per avançar en la unió econòmica i monetària i aconseguir, per exemple, un pressupost de la zona euro.

Sánchez també ha anunciat que el govern francés lliurarà el pròxim 1 d'octubre a Espanya, en una cerimònia solemne, tot el material que guarda confiscat a ETA en operacions antiterroristes realitzades en territori gal, el qual permetrà aclarir crims etarres pendents de resoldre.

Sánchez, sobre el cas Corinna: "No acceptarem cap xantatge a l'Estat"

El president del govern també ha parlat sobre el cas Corinna durant la roda de premsa amb Macron. Sánchez ha assegurat que no acceptarà cap xantatge a l'Estat i ha subratllat també que no té cap dubte sobre la informació que va aportar el director del CNI, Félix Sanz Roldán, a la comissió de secrets oficials del congrés sobre aquest assumpte.

Al final de la roda de premsa Sánchez i Macron s'han traslladat al Palau Reial per a assistir al sopar oferit per Felip VI amb motiu de la visita del mandatari francés.

També et pot interessar

stats