Sánchez i Aragonès reprenen el diàleg

El president del govern espanyol demanarà parlar d'inversions, finançament i mesures “dins de la legalitat”

Sánchez i Aragonès durant la inauguració del Mobile World Congress a Barcelona
Sánchez i Aragonès durant la inauguració del Mobile World Congress a Barcelona / Borja Puig de la Bellacasa (Efe)

El cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, es reuneixen aquest dimarts al Palau de la Moncloa, just una setmana després de l'aprovació dels indults dels líders del procés de l’1-O. Durant aquest cap de setmana, els dos líders polítics han coincidit en diverses ocasions amb motiu de la inauguració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. 

L'entrevista s'ha fixat per a les 17.00 hores, després de la reunió del Consell de Ministres i la vespra que Sánchez comparega davant el ple del Congrés per a informar dels indults concedits als dirigents independentistes que romanien amb penes de presó.

Des del govern espanyol s'havia assegurat que primer aprovaria els indults, després se celebraria la reunió entre Sánchez i Aragonès i més avant es reprendrà la taula de diàleg entre els dos governs. 

La Moncloa subratlla que es tracta d'un primer contacte després de la presa de possessió d'Aragonès com a president del govern de la Generalitat de Catalunya, igual que farà el dia 9 de juliol amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Amb tots dos, Sánchez ja ha avançat que parlarà sobre les qüestions “més importants i urgents dels seus respectius territoris" i sobre les necessitats de la ciutadania. 

En concret, el president de l’executiu espanyol vol reprendre l’agenda per al retrobament que ja va plantejar fa més d'un any, i que inclou propostes sobre inversions, finançament i altres assumptes que responen a reclamacions d'anteriors governs catalans.

També et pot interessar

stats