El rei Felip VI, Pedro Sánchez i Pere Aragonès coincideixen en el Mobile World Congress

Els tres mandataris protagonitzen una de les imatges més buscades en la setmana dels indults als presos del procés i dos dies abans de la trobada entre Sánchez i Aragonés

El rei Felip VI, el president del govern Pedro Sánchez, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i el president de la Generalitat Pere Aragonés, durant el sopar inaugural del Mobile World Congress.
El rei Felip VI, el president del govern Pedro Sánchez, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i el president de la Generalitat Pere Aragonés, durant el sopar inaugural del Mobile World Congress. / EFE / Francisco Gómez / Casa de S.M. El Rey

El rei Felip VI, el president del govern espanyol i el president de la Generalitat catalana, Pere Aragonès han coincidit aquest diumenge en el sopar de benvinguda del Mobile World Congress (MWC) que comença aquest dilluns a Barcelona.

Ha sigut la primera vegada que se’ls veu als tres junts des que Aragonés va prendre possessió del càrrec i dos dies abans de la reunió amb Sánchez a La Moncloa.

Aragonès no ha participat en la salutació protocol·lària a Felip VI prèvia al sopar, encara que després, durant el còctel, ha conversat amb el rei. Al no saludar el monarca, Aragonès ha repetit el gest que va fer el seu predecessor en el càrrec, Quim Torra, al febrer de 2019, en l'anterior edició del Mobile.

El president del govern, Pedro Sánchez, s'ha mostrat molt satisfet per tornar a celebrar el MWC de forma presencial i ha volgut ressaltar "el diàleg necessari entre les diferents institucions", tant del cap de l'Estat, com del govern espanyol i les autoritats catalanes, que segons Sánchez ajuden a treballar "per a la ciutadania" i que mereix una recuperació econòmica que serà "més forta encara amb els valors de la cohesió i la unió".

L'acte té lloc en el recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona, on el rei ha estat rebut pel president del govern, Pedro Sánchez. A l'acte també assisteixen l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el vicepresident de la Generalitat catalana, Jordi Puigneró i el conseller d'Empresa, Roger Torrent.

La primera edició post-Covid del MWC

Aquesta serà la primera edició post-Covid del MWC des que va començar la pandèmia i ja ha generat vora 7.000 llocs de treball directe de professionals contractats per organitzar l’esdeveniment. Més de mil empreses ocuparan els 100.000 m2 habilitats en tres pavellons i altres 300 participaran en línia. 

Tot i que és difícil calcular els beneficis que generarà, s’espera un impacte econòmic important en la ciutat de Barcelona i la seua àrea metropolitana amb uns 30.000 assistents, menys d’un terç de l’últim congrés de 2019, però que pot actuar com l’impuls per a la recuperació econòmica. 

També et pot interessar

stats