Sánchez visitarà el Marroc en el marc de les noves relacions polítiques amb el país

El ministre d'Afers exteriors, José Manuel Albares, ha cancel·lat el seu viatge a Rabat i acudirà en els pròxims dies acompanyant al president del Govern, Pedro Sánchez

Imatge d'arxiu del rei del Marroc, Mohamed VI
Imatge d'arxiu del rei del Marroc, Mohamed VI / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tingut aquest dijous una conversa telefònica amb el rei del Marroc, Mohamed VI, sobre les relacions entre els dos països, per llançar “un full de ruta que consolide la nova etapa” entre les dues potències veïnes, que, segons ha assegurat el president a través de les xarxes socials, són “socis estratègics”. Aquesta nova relació estarà basada “en la transparència, el respecte mutu i el compliment dels acords”, ha afirmat Sánchez.

D'acord amb un comunicat del gabinet reial marroquí, el monarca ha reiterat al president del govern espanyol la seua "alta apreciació pel contingut del missatge que li va dirigir el passat 14 de març", en referència al Sàhara. A més, ha fet una invitació formal al govern espanyol per reunir-se amb el rei del Marroc al seu territori.

De fet, el ministre d'Afers exteriors, José Manuel Albares, ha cancel·lat el seu viatge d'aquest divendres a Rabat i acudirà en els pròxims dies al Marroc acompanyant al president del govern, Pedro Sánchez, segons fonts diplomàtiques.

La nota del gabinet reial ha afegit que la carta de Sánchez "és conforme a l'esperit" del discurs que va dirigir Mohamed VI el passat 20 d'agost, que respon a la crida del monarca marroquí a "inaugurar una etapa inèdita en les relacions entre els dos països".

En una nota difosa per Moncloa, l'Executiu espanyol també assenyala que el Marroc és un soci estratègic indispensable per a Espanya i per a la Unió Europea en nombrosos aspectes, com el control de la migració, la lluita antiterrorista i les relacions econòmiques i comercials, entre altres.

En aquest sentit, el president del govern ha manifestat la seva ferma voluntat de renovar i aprofundir la relació privilegiada entre Espanya i el Marroc, "amb un esperit d'estreta cooperació per a afrontar junts els desafiaments comuns i garantir l'estabilitat i integritat territorial d'Espanya i la prosperitat de tots dos països".

També et pot interessar

stats