Sánchez afronta una nova ronda de contactes de cara a la investidura

Segons el PSOE hi ha bases sòlides per a arribar a un acord amb Unides Podem.

Salutació entre els líders del PSOE i Unides Podem abans d'una reunió al Congrés, en una imatge d'arxiu

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, afronta aquesta setmana una nova ronda de reunions per a intentar obtindre la investidura. No obstant això, de moment encara no ha cedit a la pretensió del líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, d’establir un govern de coalició com a requisit per a donar-li suport.

Quan falten dues setmanes per al debat d’investidura, fixat per al dia 22, Sánchez es reunirà dimarts al migdia al Congrés amb  Iglesias amb la convicció, segons el PSOE, que hi ha “bases sòlides” per a arribar a un acord.

“Ara li toca a Unides Podem moure fitxa”, des de Ferraz insten Iglesias perquè flexibilitze la seua demanda de coalició i accepte l’oferta de Sánchez que hi haja ministres independents pròxims a la formació morada en un futur govern socialista. 

L’oferta del líder del PSOE continua sense el beneplàcit dels d’Iglesias, que ja van rebutjar la proposta inicial de cedir-los segons llocs en l’administració.

Iglesias manté la seua postura que l’estabilitat passa per un govern amb ministres d’ambdós partits i que descartar aquesta oferta abocaria al fracàs el primer intent d’investidura, encara que, si fora el cas, s’obriria a replantejar-la.

A l’espera de la reunió de dimarts entre Sánchez i Iglesias, la cinquena que ha transcendit des de les eleccions del 28 d’abril, tant el PSOE com Unides Podem s’han donat aquest cap de setmana una treva pel que fa a actes i declaracions públiques.

Només Iglesias ha esmentat breument en Twitter la seua exigència de governar en coalició: “Per què és necessari que UP estiga en el govern? Perquè no passen coses com aquesta”, ha apuntat el líder de la formació morada en mencionar una informació sobre la pujada del lloguer immobiliari. 

També et pot interessar

stats