Sánchez afronta la primera votació de la investidura sense prou suport

La votació tindrà lloc al voltant del migdia, després de la intervenció d’EH-Bildu, el Grup Mixt i el PSOE.

Sánchez afronta la primera votació de la investidura sense prou suport
Sánchez afronta la primera votació de la investidura sense prou suport

Aquest diumenge es reprén el debat d'investidura amb el torn d'EH-Bildu. El seguiran els representants del Grup Mixt, integrat per la CUP, Navarra Suma i Fòrum Astúries. Tancarà el torn d'intervencions la portaveu del PSOE, Adriana Lastra.

Cap al migdia, després de les intervencions, tindrà lloc la votació, pública i per crida. El candidat a la presidència, Pedro Sánchez, previsiblement no aconseguirà ser investit en la primera votació, per a la qual necessita la majoria absoluta del Congrés, és a dir, 176 vots a favor.

En el costat del sí estaran el PSOE, Unides Podem, el PNB, Més País, Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el BNG. D'altra banda, en el costat del no estaran el PP, Vox, Cs, Junts per Catalunya, UPN, la CUP, el PRC, el Fòrum i la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, que en la primera jornada de debat ha anunciat que passarà de l'abstenció al vot en contra. En l'abstenció, es mantindran Esquerra Republicana i Bildu.

D'aquesta manera, la investidura suma 167 sís davant de 165 nos i 18 abstencions, lluny de la majoria absoluta necessària en primera votació. No obstant això, amb aquestes vots, Sánchez podrà ser investit en segona votació, ja que només és necessària majoria simple. Una segona votació, que tindrà lloc 48 hores després de la primera, és a dir, el dimarts 7 de gener després del migdia.

Cobertura d'À Punt en la segona i la tercera jornada de la sessió d'investidura

La segona jornada del debat d'investidura es podrà seguir en directe en la ràdio i el web d'À Punt. A més, per televisió s’emetrà completa la primera votació prevista al Congrés. À Punt ha previst un ampli desplegament humà i tècnic, tant a Madrid com a la Comunitat Valenciana, per a informar en detall.

La cobertura d’À Punt continuarà en la tercera jornada de la sessió d’investidura del president del govern, prevista per al dimarts 7 de gener. Les notícies del matí mantindran el seu format habitual, tant en televisió com en ràdio i el web. La votació definitiva s’emetrà en totes les finestres.

També et pot interessar

stats