Sánchez acusa Feijóo d’emmudir el parlament

El líder del PP li ha demanat al president del govern espanyol que deixe de reduir a "cendres" la democràcia i convoque eleccions.

Sánchez acusa Feijóo d’emmudir el parlament / Efe

L’últim cara a cara parlamentari de l’any entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, s’ha produït aquest dimecres a la vesprada al Senat, marcat per les acusacions mútues i enmig de la polèmica generada per la paralització per part del Tribunal Constitucional de la reforma judicial que pretenia el govern espanyol.

Sánchez ha retret a Núñez Feijóo que la seua única aportació a la política nacional en nou mesos haja sigut “emmudir” les Corts Generals. “Aquesta és la gran aportació del PP de Feijóo”, ha proclamat, per a afegir que els populars volen que la cambra “no parle” però ho farà “alt i clar”.

A més, el cap de l'executiu ha recalcat que l’actual líder de l’oposició “ha arribat més lluny que el seu antecessor”, Pablo Casado, i l'ha atribuït al fet que potser és “perquè no vol córrer la mateixa sort que ell”. Després de tirar en cara al PP les seues crítiques anomenant-lo “tirà”, Sánchez ha afirmat que Feijóo ha perdut “el poc crèdit que li quedava”.

Davant aquestes declaracions, el cap de l'oposició li ha demanat que deixe de “desqualificar” el Tribunal Constitucional i de reduir a “cendres” la democràcia, al mateix temps que ha deixat clar que el PP no ha “qüestionat la legitimitat” de la seua victòria electoral.

Visiblement enfadat, ha demanat a Sánchez que deixe “ja de prendre el pèl als espanyols i les espanyoles” i “deixe de provocar”. A més, li ha tirat en cara els passos que està donant, assegurant que aquests mesos ha “perfeccionat el manual d'obediència als independentistes”. De fet, li ha preguntat si té data ja per a celebrar una consulta com li demanen els independentistes.

Feijóo: “No subestime la intel·ligència de la ciutadania”

En la mateixa línia, Feijóo li ha dit que no subestime la intel·ligència dels espanyols i espanyoles perquè, segons ha remarcat, eliminar el delicte de sedició no millora la integritat territorial, reformar el de malversació no millora la lluita contra la corrupció i "introduir una reforma del poder judicial per la porta de darrere", no millora la separació de poders.

A més ha volgut marcar diferències amb el cap de l'executiu en assenyalar que a Sánchez només li interessa satisfer als seus socis, té únicament interés personal i vol la submissió dels poders de l'Estat mentre ell vol que es complisquen les lleis, que es respecte la Constitució i cerca la democràcia plena. "Aquesta és la diferència entre vosté i jo", li ha llançat.

Sánchez creu que les estratègies utilitzades pel PP s'estan enfonsant

En el seu últim torn de paraula Sánchez ha retret al líder de l'oposició que s'erigisquen com el partit constitucionalista i consideren que la resta són l'"anti-Espanya", segons ho ha qualificat, però que no respecten els terminis que fixa la Constitució ni el mandat de les Corts, ja que demanen eleccions anticipades, ni en el termini que estableix per a renovar el Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Constitucional.

A més, ha sostingut que totes les estratègies utilitzades pel PP des que Feijóo va assumir el lideratge del partit el mes d'abril passat s'estan enfonsant. Així li ha retret que primer parlaren de "l’apocalipsi econòmica" però que les dades li han llevat la raó perquè els nivells de creixement i ocupació són alts i la inflació va a la baixa.

També et pot interessar

stats