S’obrin les subvencions per a la supressió de les barreres arquitectòniques als espais públics

La Generalitat destinarà 300.000 euros entre les entitats que milloren l’accesibilitat per a persones amb diversitat funcional.

Europa Press
Europa Press

La Vicepresidència de la Generalitat ha convocat les subvencions per a la millora de les condicions d'accessibilitat al medi físic per a 2019 dirigides a entitats locals i entitats sense ànim de lucre, amb un pressupost total de 300.000 euros.

L’objectiu és "la supressió de barreres arquitectòniques en espais públics" i edificis de pública concurrència per a les persones amb diversitat funcional.

A més, se subvencionarà la promoció de l'accessibilitat de la comunicació amb mecanismes i alternatives que facen accessibles els sistemes de comunicació i senyalització en els espais i edificis citats. Així mateix, les ajudes es destinaran a l'adaptació de platges urbanes en platges accessibles i l'adaptació de parcs i jardins de nuclis urbans.

Segons estableix la resolució, per a poder optar a una subvenció, les entitats interessades hauran de presentar una memòria justificativa de la necessitat, el pressupost detallat de l'obra o equipament objecte de sol·licitud i, en el cas d'obres en edificis, espais públics i adaptació de platges, el projecte tècnic d'obra.

App per a facilitar el desplaçament de persones amb mobilitat reduïda

Els investigadors de la Universitat Politècnica de València i de l'Hospital La Fe han desenvolupat una nova aplicació amb l’objectiu de facilitar el desplaçament per València de les persones amb mobilitat reduïda. L’aplicació permetrà als usuaris advertir qualsevol barrera urbana de forma senzilla i intuïtiva. A més, facilitarà a les institucions públiques el diagnòstic de l'estat dels diferents barris en matèria d'accessibilitat, i també planificar les inversions i les intervencions per a millorar-la.

37 fotografies contra les barreres arquitectòniques

Un grup de persones amb diversitat física s'ha convertit en models per un dia per a mostrar, en una exposició de 37 fotografies, les dificultats que tenen cada dia per a superar les barreres arquitectòniques d'una ciutat com Gandia.

També et pot interessar

stats