S'arxiva la causa sobre el ninot de Sánchez apallissat a Ferraz: ''La falta d'educació no és delicte''

La jutgessa Concepción Jerez assegura que les expressions proferides aquell dia "no constitueixen incitació a l'odi"

Imatge del linxament del ninot de Pedro Sánchez en Cap d'Any al costat de la seu del PSOE
Imatge del linxament del ninot de Pedro Sánchez per Cap d'Any al costat de la seu del PSOE / Diego Radames (Europa Press)

La jutgessa Concepción Jerez ha acordat arxivar la investigació dels fets que van tindre lloc la nit de Cap d'Any al costat de la seu nacional del partit del carrer de Ferraz, quan es va penjar i va apallissar un ninot identificat amb el president del govern, Pedro Sánchez, tot assegurant que "la falta d'educació no és delicte".

La titular del jutjat d'instrucció número 26 de Madrid assegura que les expressions proferides aquell dia "no constitueixen incitació a l'odi ni al president del govern" ni al PSOE i, "per tant, no han de ser perseguides" per la justícia. "Pot ser que no estiga ben vist des d'un punt de vista cívic, i que el llenguatge siga vulgar i groller, i evidentment, podrien ser censurables des d'aquesta perspectiva, però la falta d'educació no és delicte. Pot ser desagradable per a l'al·ludit o els seus partidaris, però no és delicte", assegura la magistrada.

La matinada de l'1 de gener, vora 300 persones van celebrar la nit de Cap d'Any penjant un ninot de Pedro Sánchez d'un semàfor enfront de la seu federal del PSOE, al carrer de Ferraz de Madrid. Entre aplaudiments i crits de "fill de puta", "acarnissa't" o "pega-li com si fora de veritat", la multitud va animar el linxament, a colps d'estaca, de la pinyata amb la imatge del president del govern espanyol, en una performance esguitada de banderes franquistes que es va emetre en directe per la plataforma de vídeos YouTube.

També et pot interessar

stats