Ruth Merino: "És equivocat posar data de caducitat ja a Ciutadans"

La nova síndica en les Corts en substitució de Toni Cantó explica que la seua elecció ha sigut consensuada entre la direcció nacional i el grup parlamentari. 

Ruth Merino, aquest dimarts en 'Les notícies del matí'
Ruth Merino, aquest dimarts en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La nova síndica de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, inicia el camí al capdavant del grup parlamentari amb el repte de reconstruir-lo després de la polèmica marxa al PP madrileny del fins ara coordinador de la formació taronja a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó. Merino, que va concórrer com a número dos de Ciutadans a les eleccions autonòmiques de 2019 i era portaveu adjunta en el Parlament valencià, ha assegurat aquest dimarts en Les notícies del matí que la seua elecció com a síndica ha sigut una decisió de consens. La direcció nacional d'Inés Arrimadas va posar el seu nom damunt la taula després d'escoltar tots els diputats del partit en les Corts, ha explicat, i des del grup parlamentari es va acceptar.

Per davant, es marca el repte de continuar fent un "bon treball" en la cambra autonòmica i, sobre les veus que donen per mort Ciutadans arran la crisi política que ha desencadenat una fuga de càrrecs en la formació, avisa: "És equivocat que ens vulguen posar la data de caducitat ja, crec que a Ciutadans li queda moltíssim recorregut. Seguirem com el primer dia defensant els interessos dels valencians". 

De tarannà conciliador, a Ruth Merino se la defineix com un dels perfils més moderats entre els possibles candidats que ressonaven per a dirigir el grup parlamentari a les Corts. Una etiqueta amb què ella mateixa s'ha identificat: "Em considere una persona de centre, dialogant i conciliadora", ha assenyalat. Ha reconegut que agafa les rendes d'un grup parlamentari en què , efectivament, conviuen diferents corrents i sensibilitats "com passa en qualsevol equip humà". Un fet que "forma part de la política" i que, al seu parer, no impedirà que els 18 diputats i diputades de Ciutadans puguen fer "un bon treball en harmonia i consens" durant el que resta de legislatura. "Estem tots en el mateix vaixell i espere que continue així", ha dit. 

La successió de Cantó

Merino no ha volgut entrar a valorar el fitxatge de Cantó pel PP per a concórrer a les eleccions madrilenyes i ha argumentat que és lliure de prendre les seues decisions: "Ell tindrà els seus motius per a canviar-se de partit polític i haurà d'explicar-los", s'ha limitat a dir. L'eixida de l'exsíndic deixa també vacant la direcció autonòmica de Ciutadans, un càrrec per al qual, segons ha assenyalat, la cúpula de Madrid ja busca successor. Preguntada sobre si ella estaria disposada a ocupar-lo, assegura que no s'ho ha plantejat encara: "Si m'ho proposa el partit, ho valoraré i em posaré a la seua disposició". 

La síndica autonómica tampoc s'ha pronunciat sobre les veus que afirmen que el PP està immers en una operació nacional per a intentar sumar a les files de Pablo Casado polítics descontents amb Ciutadans i minvar les forces de la formació taronja: "No em consta que estiguen intentant captar càrrecs, però el PP que diga el que haja de dir", ha apuntat Merino. Ella insisteix que les dues formacions són diferents i, tot i que reconeix que tenen idees en comú, reivindica Ciutadans com un partit de centre: "No veig la necessitat ni crec que siga bona idea que es fusionen", assegura. Tot i això, sí que manté la porta oberta al fet que puga haver-hi futurs pactes electorals amb els populars en "situacions concretes" a comunitats autònomes o ajuntaments "si és pel bé de la ciutadania". 

També et pot interessar

stats