Robles afirma que els responsables del sorteig d'una prostituta han de ser expulsats de l'Exèrcit

"És inacceptable. Eixes persones han d'estar fora de les forces armades", ha manifestat la ministra de Defensa

La ministra de Defensa, Margarita Robles, aquest divendres a Madrid
La ministra de Defensa, Margarita Robles, aquest divendres a Madrid / Europa Press

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha apuntat aquest divendres que els responsables del sorteig d'una prostituta entre militars de la caserna del Bruc, a Barcelona, han de ser expulsats de les forces armades.

Després d'una visita a les instal·lacions de l'Exèrcit de Terra al quarter de San Cristóbal, a Madrid, Robles ha qualificat d'"inacceptable" la rifa organitzada al Bruc per a costejar la celebració del Dia de la Immaculada.

"Eixes persones han d'estar fora de les forces armades", ha sostingut després de recordar que l'Exèrcit de Terra ja ha obert una investigació per a esclarir el que ha succeït i identificar-ne els responsables, i a més ha posat l'assumpte en coneixement de la Fiscalia.

La ministra ha recordat que el sorteig es va difondre a través d'un xat privat "absolutament al marge" de l'Exèrcit de Terra, però ha insistit que els seus responsables "han d'estar fora" de les forces armades si es comprova que també van fer ús d'instal·lacions militars.

"És inacceptable des de qualsevol punt de vista", ha subratllat Robles reivindicant que aquesta actitud "no correspon als valors" de l'Exèrcit de Terra, i per això espera que la Fiscalia prenga les mesures oportunes. Però a més, ha subratllat la "tolerància zero" en el si de les forces armades amb l'assetjament o abús sexual, o fins i tot "amb qualsevol broma en aquesta matèria".

"De les forces armades espanyoles podem sentir-nos absolutament orgullosos. Els seus homes i dones treballen, són responsables, són un exemple a Europa i al món, ha reivindicat. Que hi haja determinades persones que facen aquestes manifestacions són un descrèdit per a les forces armades i no mereixen estar-hi".

També et pot interessar

stats