Militars de la caserna del Bruc, a Barcelona, sortegen els serveis d'una prostituta en un grup de WhatsApp

Una setantena de militars s'oferien presumptament en el xat com a participants en la rifa, amb motiu de la festivitat de la Puríssima, i menysprearen la xica amb comentaris masclistes

La caserna del Bruc, a Barcelona
La caserna del Bruc, a Barcelona / Europa Press

Sortejar una prostituta per a recaptar diners i celebrar la festivitat de la Puríssima aquest dijous, 8 de desembre. És la iniciativa polèmica que han organitzat dos militars de la caserna del Bruc de Barcelona en un grup de Whatsapp en què participen una setantena de militars, segons ha avançat el diari Ara

Els dos promotors, membres de l'Exèrcit de Terra, proposaren en el xat a la resta d'integrants participar en una rifa per a passar una estona amb una "dama de companyia" en el dia de la Puríssima amb l'objectiu d'arreplegar diners per a les festes de la companyia. Tal com publica el diari català, en aquesta conversa s'haurien enviat missatges on es desqualifica i es vexa la dona amb comentaris masclistes. En el grup, on no hi ha constància de la presència de capitans ni sergents, però sí de comandaments, s'arribaren a compartir fotografies d'ella i els serveis que oferia. També es va penjar un cartell a la cantina de la caserna per a fer difusió del sorteig de la "dama de companyia".

Fonts militars de l'oficina de comunicació han assegurat que aquestes conductes van en contra dels valors de l'exèrcit i que, en cas de confirmar-se l'existència d'aquestes converses es farà una investigació interna. Apunten que no tenen constància formal que s'hagen produït aquests fets, "ja que les converses al·ludides no han tingut lloc en cap xat oficial de la unitat". 

En tot cas, fonts militars assenyalen a Europa Press que l'Exèrcit de Terra posarà els fets en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "de manera immediata" davant la possibilitat que s'haja usat un grup de Whatsapp privat en el qual "suposadament participen alguns militars de tropa de la unitat de forma presumptament atemptatòria contra els valors de la institució".

Marlaska: és una "barbaritat"

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, considera una "barbaritat" la possibilitat que s'haja realitzat el sorteig d'una prostituta entre soldats de la caserna barcelonina i confia que els fets siguen investigats. "Desconec el tema en qüestió, però si això fora així em sembla una barbaritat i supose que alguna investigació s'hauria d'obrir", ha indicat a preguntes dels periodistes des de Brussel·les, on assisteix a una reunió de ministres d'Interior de la UE. En cas de confirmar-se, ha afegit, seria una circumstància "absolutament rebutjable" i "alié" al que ha de ser el comportament de qualsevol persona, "més si es tracta d'un funcionari".

Així mateix, el Ministeri de Defensa ha publicat un missatge en el seu compte de Twitter en el qual anuncia "tolerància zero" contra les "ofenses o agressions" a les dones en les forces armades, com en qualsevol àmbit de la societat. "Qui realitze o propose alguna d'aquestes reprovables conductes haurà de respondre davant de la justícia", afig el missatge. 

També et pot interessar

stats