Rita Barberá serà alcaldessa honorària pel "relleu internacional" que va donar a València

El consistori procedirà també al canvi de l'actual nom del Pont de les Flors per Pont de les Flors - Rita Barberá

Imatge d'arxiu de Rita Barberà
Imatge d'arxiu de Rita Barberá / Europa Press

L'exalcaldessa de València Rita Barberá serà nomenada alcaldessa honorària de la ciutat a títol pòstum en el ple d'honors i distincions. És un dels plantejaments que la Comissió de Benestar Social, Educació, Cultura i Esports votarà la setmana vinent, al costat de la resta de propostes d'honors i distincions a diferents persones i entitats que han presentat els grups polítics que conformen la corporació municipal.

Es tracta del pas previ perquè el ple de l'Ajuntament reconega “els serveis extraordinaris, treballs valuosos i aportacions singulars prestats a la ciutat” de les personalitats i entitats proposades finalment, com reconeix el Reglament Municipal d'Honors i Distincions.

Entre les propostes s'inclou el nomenament com a alcaldessa honorària de Barberá, "pel relleu internacional i de benestar urbà" que va donar a la ciutat "sense que es reconeguera ni abans ni després del seu mandat", segons es recull en la proposta. D'altra banda, les entitats candidates a Medalla de la Ciutat són l'Orquestra de València (Or), Bombers sense Fronteres (Plata) i Bombers pel Món (Bronze), en les seues diferents categories.

Paral·lelament, i a proposta de la Junta de Govern local, el consistori procedirà també al canvi de l'actual nom del Pont de les Flors per Pont de les Flors - Rita Barberá. Es tracta d'un reconeixement a qui va ser alcaldessa de la ciutat entre el 5 de juliol de 1991 i el 13 de juny de 2015.

També et pot interessar

stats