Ribó matisa que defendre la llibertat d’expressió “no implica identificar-se amb les paraules o el plantejament” de Pablo Hasél

L’alcalde de València observa “algunes actuacions excessives” en l’actuació policial durant les protestes per al detenció del raper.

L’alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa recent
L’alcalde de València, Joan Ribó, en una roda de premsa recent / Jorge Gil (Europa Press)

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha donat explicacions aquest dilluns pel missatge de Twitter del passat 18 de febrer, que va llançar després de les càrregues policials en les protestes a València per detenció del raper Pablo Hasél, i on va escriure que “una actuació desproporcionada de la Policia Nacional no augmenta la seguretat”, sinó que “augmenta la crispació social de forma gratuïta”.

A preguntes dels periodistes en una roda de premsa al consistori, Ribó ha insistit a parlar de desproporció en l’acció dels agents. “Jo crec que hi va haver algunes actuacions excessives que s’haurien de controlar”, ha manifestat l’alcalde, que ha circumscrit la seua valoració a les actuacions policials a la ciutat de València, diferenciant la situació de la de Barcelona, on segons entén hi ha hagut “violència i pillatge”, però d’on assegura que “no” té “dades suficients” per a opinar.

Ara bé, ha matisat que defensar la llibertat d’expressió “no implica identificar-se amb les paraules o el plantejament” del raper Pablo Hasél, amb el qual ha dit que “rotundament no” s’identifica, ni tampoc li resulta “excessivament amable” ni “empàtic”.

Ribó ha recordat que l’actuació policial a València també ha motivat denúncies i queixes de diputats i de la Unió de Periodistes –l’associació ha alertat de l’agressió a alguns informadors durant la cobertura informativa– i ha anunciat que al llarg d’aquest dilluns té previst tractar l’assumpte amb la delegada del govern espanyol, la socialista Gloria Calero.

L’alcalde també ha qüestionat la “desproporció”, en aquest cas per defecte, de l’actuació policial en una manifestació del 9 d’Octubre, que segons ha explicat va ser “violentament atacada per grups d’extrema dreta” i segurament “no va estar prou controlada per part de la policia”.

El PP demana la dimissió de Ribó i intentarà la seua reprovació

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha exigit la dimissió de Joan Ribó, a qui retrau no haver rectificat el seu missatge de Twitter, continuar qüestionant l’actuació de la policia en la roda de premsa d’aquest dilluns i no haver condemnat els actes violents que es van produir a València.

En un comunicat, el PP ha lamentat la “postura de suport als violents i donar l’esquena a les forces i cossos de l’Estat” de Ribó, i ha anunciat que portaran al ple una moció de suport a la Policia i la reprovació de l’alcalde per la defensa que, a juí dels populars, ha fet dels violents i per “atacar” a la Policia Nacional.

La moció sol·licita que tots els partits polítics del consistori “condemnen sense pal·liatius els actes violents” i proposa que el consistori mostre el rebuig a les peticions d’indults per a persones condemnades per enaltiment de terrorisme i que es respecten les sentències judicials i la separació de poders. Així mateix demana condemnar tota manifestació que incite a l’odi o la violència, mencionant expressament, les de les cançons del raper Hasél, advertint que en aquestes s’enalteixen organitzacions terroristes com ETA, el Grapo, Terra Lliure o Al-Qaeda.

També et pot interessar

stats