Ribó diu que estudiarà la tornada de Fuset després que l'hagen absolt

L’alcalde de València amplia que es tracta d'una decisió que es parlarà amb l'implicat i també amb Carlos Galiana, que ara ocupa aquesta cartera en l'Ajuntament

El regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l'ajuntament de València Pere Fuset
El regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, a preguntes de periodistes, ha dit aquest dimarts que estudiarà restituir Pere Fuset en la regidoria de Cultura Festiva. Una qüestió que, assegura, es parlarà amb l'implicat i també amb Carlos Galiana, que ara ocupa aquesta cartera en l'Ajuntament. 

Les paraules de Ribó arriben arran que Fuset haja sigut absolt de la causa oberta per l'accident laboral en el muntatge de les graderies per als concerts de Vivers del 2017, en el qual va morir un treballador. La restitució portaria associada ser portaveu i, l'alcalde de València ha confessat que era un assumpte que no s'havia plantejat. Ha afegit, en tot cas, que si es planteja entre els companys, no dubta que avalarien Fuset.

Prèviament a Ribó, s'ha pronunciat sobre el tema la síndica de Compromís a les Corts, Papi Robles, qui després de conéixer-se l’absolució de Fuset, va afirmar que “tornarà a primera línia” de la política municipal “amb la cara ben alta”. En roda de premsa després de la junta de portaveus de les Corts, Robles —que és també integrant de la llista electoral de Compromís en l’ajuntament del Cap i Casal— ha destacat que l’exedil “ha estat absolt d’absolutament tot”. I per això participarà en la vida política, pública i institucional del seu partit a l’Ajuntament de València amb la cara ben alta.

El PP demana reactivar la comissió d'investigació

D'altra banda, el Partit Popular de València ha demanat que es reactive la comissió d’investigació aprovada pel ple de l’Ajuntament pel treballador mort, ja que en l’acord plenari s’establia que aquesta comissió s’activaria després que acabara la via judicial que ha conclòs aquest dilluns de matí. 

La viceportaveu del PP en el consistori, María José Ferrer San Segundo, ha afirmat que no s’ha celebrat judici, però que sí que han existit responsabilitats polítiques que s’hauran de tractar en la comissió d’investigació, i que s’evidencien perquè l’asseguradora municipal ha pagat part de la indemnització per la mort del treballador”. 

Per això el seu partit ha remés un escrit a través del registre d’entrada perquè es complisca l’acord plenari i es pose en marxa la comissió d’investigació creada “amb la finalitat de determinar les responsabilitats polítiques en el cas”, ha informat Ferrer. 

També et pot interessar

stats