Ribó deixa l'ajuntament donant les gràcies als veïns per fer-li "el regal més important per a un enamorat de València"

L'exalcalde de València i exedil de Compromís deixa el consistori entre aplaudiments de regidors i funcionaris, després de tretze anys com a edil i huit com a màxim responsable municipal

L'exalcalde de València i exregidor de Compromís, Joan Ribó, rep l'aplaudiment dels seus companys
L'exalcalde de València i exregidor de Compromís, Joan Ribó, rep l'aplaudiment dels seus companys / Rober Solsona (Europa Press)

L'exalcalde de València i exedil de Compromís a l'ajuntament de la ciutat, Joan Ribó, de 76 anys, ha deixat aquest dimecres el consistori, entre aplaudiments i mostres d'afecte de regidors i funcionaris, després de tretze anys com a edil i huit com a màxim responsable municipal.

Durant el discurs Joan Ribó ha recordat que va ser als 17 anys quan va xafar per primera vegada des de la seua Lleida natal, una ciutat "dinàmica" i "alegre" amb mirada cap "al futur", al mateix temps que ha expressat el seu desig que "torne a la llum".

L'exprimer edil ha assegurat que deixa el consistori amb gent en Compromís "molt preparada" i "molt compromesa, amb moltes ganes de treballar" per a respondre als valencians que han confiat en aquesta coalició política.

Joan Ribó ha donat les gràcies als veïns del Cap i Casal per haver-li "fet el regal més important per a una persona enamorada de València, ser alcalde". "Com va dir el poeta, ningú em llevarà aquest orgull", ha exposat.

Hem sigut coherents i hem fet el que vam dir: acabar amb la corrupció i impulsar la ciutat.

Al seu torn, ha indicat que sota els seus mandats la ciutat s'ha "modernitzat" i ha "avançat en camins de progrés i sostenibilitat" i ha lamentat que hi haja ara "alguns que vulguen posar en risc això". "Hem sigut coherents i hem fet el que vam dir: acabar amb la corrupció i impulsar la ciutat", ha afegit.

El representant de Compromís ha dit a l'actual equip de govern, del PP i Vox, que deixa de ser regidor, però que no abandona la política i que continuarà treballant per València des d'altres àmbits com "el carrer, la societat civil i les xarxes socials per a retornar un govern a l'altura" d'aquesta ciutat.

També s'ha adreçat al seu soci de govern en els seus dos mandats, el PSPV, i ha dit estar "orgullós del paper desenvolupat" en aquests executius. "Hem demostrat que en l'esquerra ens podíem posar d'acord", ha precisat.

Hem demostrat que en l'esquerra ens podíem posar d'acord

A més, Ribó ha demanat "trellat" per a treballar per la ciutat. Igualment, ha tingut paraules d'agraïment als funcionaris del consistori pel seu "treball incansable" i per "fer-ho tot tan fàcil".

Entra en l'ajuntament el 2011

Joan Ribó va entrar en l'Ajuntament de València, com a cap de llista de Compromís, després de les eleccions municipals del 2011. Entre aquell any i 2015 va estar en l'oposició exercint com a portaveu de la seua formació.

El 2015 va arribar a l'alcaldia de València després d'arrabassar-li-la a la popular Rita Barberá en els comicis locals d'aquell any. Entre 2015 i 2019 va estar al capdavant de l'executiu amb el conegut com a govern de La Nau, format per Compromís, el PSPV-PSOE i València en Comú, i des del 2019 fins a les eleccions de maig del 2023, amb el govern del Rialto, integrat per Compromís i PSPV-PSOE.

En aquesta última cita electoral va passar a l'oposició, després de guanyar els comicis la popular María José Catalá.

El lloc que Ribó deixarà vacant en el seu grup municipal l'ocuparà Lluïsa Notario, actualment assessora d'aquesta coalició en el consistori.

Regals de Catalá en nom de tota la corporació

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha entregat a Ribó, en nom de tota la corporació local dos obsequis. D'una banda, un exemplar dels actes del ple extraordinari del 13 de juny del 2015 i del 15 de juny del 2019, sessions en les quals el representant de Compromís va assumir per primera vegada el càrrec de primer edil i va renovar després aquesta responsabilitat.

A aquest present s'ha unit una litografia que reprodueix una vista de la València del 1844, un obra de Francisco Sainz de la qual s'han localitzat únicament tres exemplars: el que s'ha entregat a Joan Ribó, un en la col·lecció privada de José Huguet i un altre a la Biblioteca Nicolau Primitiu.

També et pot interessar

stats