Ribó abandona l'Ajuntament de València

Compromís formalitzarà la renúncia de l'exalcalde de València en el pròxim ple municipal

12.01.2024 | Entrevista LNM Joan Ribó
L'exalcalde de València Joan Ribó en una visita a 'Les notícies del matí'

Joan Ribó deixa l'Ajuntament de València. Compromís formalitzarà en el pròxim ple la renúncia de l'exalcalde de València entre 2015 i 2023, segons han confirmat a À Punt fonts de la formació. Ribó ja havia cedit algunes funcions a Papi Robles que ja és la portaveu del Grup Municipal Compromís, després de la derrota electoral del 28 de març, quan no va poder revalidar l'alcaldia després de huit anys de mandat. La formació assegura que Ribó, de 76 anys, continuarà vinculat al partit, on se li atorgarà probablement un lloc honorífic.

Compromís per València acaba de reformar l'executiva local. En la reorganització, tancada en la vesprada de dimecres, ja no figurava Ribó, que en les últimes hores ja havia firmat la renúncia a l'escorta. A l'exalcalde de València el substituirà previsiblement Luisa Notario; la següent en la llista de la formació per a les eleccions municipals. 

L'exalcalde va entrar en el consistori valencià com a cap de llista de Compromís després de les eleccions municipals del 2011. Va estar en l'oposició exercint com a portaveu fins al 2015, quan va guanyar l'alcaldia després de derrotar la popular Rita Barberá en les eleccions municipals. Entre el 2015 i el 2019 va liderar el govern conegut com de la Nau, format per Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú; i des del 2015 fins a les eleccions de maig del 2023, el del Rialto, una coalició integrada per Compromís i el PSPV-PSOE. El resultat de les municipals del 28M el va situar en l'oposició, després de la victòria electoral del PP de María José Catalá.

També et pot interessar

stats