Ribó sobre la Copa de l'Amèrica: "València encara està posant diners de les anteriors edicions"

Aquest dimarts es va anunciar que la competició es disputarà el 2024 a Barcelona

Imatge d'arxiu de la Copa de l'Amèrica celebrada a València l'any 2007
Imatge d'arxiu de la Copa de l'Amèrica celebrada a València l'any 2007

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest dimecres que l'Ajuntament "encara està posant diners" per les dues edicions de l'America's Cup celebrades els anys 2007 i 2010. "Hem estat pagant i encara enguany haurem de pagar els deutes", ha assenyalat després de presidir la signatura del nou acord laboral del personal del consistori valencià.

Preguntat per la designació de Barcelona com a seu de la pròxima edició d'aquesta competició internacional de vela després de descartar-se que tornara a València, Ribó ha indicat que es va plantejar la possibilitat que tornara a la capital valenciana i que haguera sigut "ben rebuda", però ha precisat que "les despeses ja eren grans".

Els recursos econòmics cal dedicar-los a temes importants

L'Ajuntament de València ha oferit sempre les infraestructures existents ja a la ciutat per a acollir aquest esdeveniment esportiu i els serveis necessaris però descartava l'aportació econòmica. "Els recursos econòmics en aquests moments ens sembla que cal dedicar-los a temes importants", va apuntar el primer edil recentment.

"Hem estat pagant i encara enguany haurem de pagar els deutes. Nosaltres plantejàvem la possibilitat que tornara a València, seria ben rebuda però pensàvem que les despeses ja eren grans", ha argumentat Joan Ribó aquest dimecres

Si aquesta vegada la capital de la vela s'ha anat a un altre lloc no passa res

L'alcalde ha manifestat que si "aquesta vegada la capital de la vela s'ha anat a un altre lloc no passa res". Així mateix, ha subratllat que aquesta ciutat "va ser la Capital Mundial de l'Alimentació, que enguany és la Capital Mundial del Disseny" i que ha presentat "la candidatura a ser Capital Verda Europea per a 2024", per la qual cosa ha assegurat que "València en aquests moments és una capital reconeguda a tot Europa i a tot el món per la seua qualitat en molts aspectes".

"Crec que en aquests moments la ciutat de València està treballant d'una forma clara per a tindre un paper en el món, un paper destacat en la sostenibilitat, en la innovació", ha exposat, alhora que ha valorat el treball que es realitza "també a nivell esportiu en molts aspectes".

Preguntat per la possibilitat que les instal·lacions existents a València puguen ser usades per algun dels equips que competisquen en la 37 America's Cup per a entrenar-se, el responsable municipal ha asseverat que "aquesta possibilitat està".

També et pot interessar

stats