Ribó assegura que CaixaBank no va seguir els protocols en el frau de l'EMT

L'alcalde de València considera que sense la implicació de la treballadora acomiadada no s’hauria produït el frau.

Ribó assegura que CaixaBank no va seguir els protocols en el frau de l\'EMT
Ribó assegura que CaixaBank no va seguir els protocols en el frau de l'EMT

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha responsabilitzat dos actors implicats en el frau de quatre milions d'euros que va patir l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. El primer, CaixaBank, que segons Ribó no va seguir els protocols, i la segona, la treballadora implicada, ja que considera que sense ella el frau no s’hauria produït el frau.

El jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga l'estafa en l'EMT València, ha citat a declarar com a investigada l'empleada que va ser acomiadada després de conéixer-se cas, fet que Ribó ha considerat "absolutament normal".

En la mateixa provisió, el jutge ha acordat també expedir una comissió rogatòria a les autoritats judicials de Hong Kong per a sol·licitar les dades d'identitat de les persones titulars i autoritzades en diversos comptes de l'entitat Bank of China, així com documentació contractual i moviments d'aquells comptes.

Ribó ha reiterat que l'"objectiu" del consistori i de l'EMT és recuperar els diners defraudats i ha anunciat que l'administració local, com a propietària del "cent per cent de les accions" d'aquesta companyia pública d'autobusos es personarà en la causa.

També et pot interessar