Ribera afirma que els agricultors "no han de preocupar-se" pel transvasament Tajo-Segura

L'esborrany del pla hidrològic que el govern espera aprovar aquesta tardor pretén veure la manera d'aportar "recursos addicionals" a cada conca "gràcies a la dessalació i a la recuperació d'aigües

Teresa Ribera durant una roda de premsa
Teresa Ribera durant una roda de premsa / Eduardo Parra (Europa Press)

La ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha dit aquest dijous que els agricultors d'Almeria, de Múrcia i d'Alacant "no han de preocupar-se" pel transvasament Tajo-Segura i ha assegurat que vol "continuar mantenint un diàleg fluid amb tots ells".

Ha indicat que l'esborrany del pla hidrològic que el govern espera aprovar aquesta tardor el que fa és fixar-se en la manera en què poden aportar "recursos addicionals" a cada conca "gràcies a la dessalació, a la recuperació d'aigües i a obres que permeten interconnectar dins de cada conca".

Ribera ha remarcat que el ministeri treballa en com garantir que els preus de l'aigua dessalada "siguen assequibles i prou baixos perquè puguen continuar mantenint la seua activitat".

També ha afirmat que, en els pròxims mesos, continuaran "apostant per complir totes les fites i dates en tots els processos que ens permeten contractar aquesta obra que ens dona seguretat".

"Els agricultors d'Almeria, de Múrcia i d'Alacant no han de preocupar-se o pensar que els estem obviant en aquest debat quan, a l'inrevés, volem continuar apostant per un diàleg fluid amb els sindicats de regants durant tots aquests mesos"

La ministra ha assenyalat que el govern "destinarà la quantitat més gran de recursos que mai de la vida en la nostra història han estat disponibles per a inversions en aigua".

"Són més de 8.000 milions d'euros en el cicle 2022-2026 per a pal·liar aquests efectes i per a garantir que no solament hi ha aigua de beure i proveïment a les ciutats i als nuclis urbans, sinó també que fem el millor ús possible d'aquest recurs per a un camp, per a una agricultura que és fonamental", ha dit.

També et pot interessar

stats