Reunió a Gandia per a planificar la gestió de la zona afectada per l’incendi de Llutxent

El director general d'Emergències explica en ’Les notícies del matí’ que la prioritat és la reforestació del terreny cremat.

Es compleixen dues setmanes des que es va donar per extingit l'incendi que va cremar 3.270 hectàrees
Es compleixen dues setmanes des que es va donar per extingit l'incendi que va cremar 3.270 hectàrees / Reuters

Aquest dilluns, a partir de les 17:00 hores, tindrà lloc una reunió extraordinària de coordinació d'emergència a Gandia que presidirà el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a Emergències, Josep Maria Àngel. El mateix dia que fa dues setmanes que es va donar per extingit l'incendi forestal de Llutxent, el pitjor a la Comunitat Valenciana d'aquest estiu, representants polítics i tècnics de totes les administracions es troben a l'Ajuntament de Gandia per a coordinar les actuacions urgents que cal desenvolupar en les més de 3.200 hectàrees cremades. La més prioritària és establir un protocol de reforestació del terreny abans que arriben les pluges de la tardor o, fins i tot, una gota freda. 

Tal com ha explicat Josep Maria Àngel a Les notícies del matí, es tracta d'una reunió de caràcter tècnic en què s'estudiarà com abordar la reforestació del territori afectat per les flames. “El bosc està malalt i necessitem introduir-hi un conjunt de mesures pal·liatives que minimitzen el trauma que s’ha produït i que permeten tornar a la normalitat com més prompte millor”.

La zona encara està en espera de ser declarada zona especial d'emergència per part del Consell de Ministres. També queda pendent concretar la xifra d'ajudes que destinarà la Generalitat als municipis afectats, que es farà pública en la primera reunió del ple del Consell després de les vacances d'estiu, el divendres 7 de setembre. 

La definició del decret que regularà les ajudes, que s'aprovarà aquest mateix divendres, s'ha dut a terme a partir d'un diàleg fluid entre el Govern Valencià i els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats, segons ha explicat Àngel. La Generalitat ha apostat també per impulsar les tasques de recuperació del territori cremat des d'una perspectiva interdepartamental, basada en la col·laboració de diversos departaments del Govern Valencià i de diversos organismes i administracions.

Reunions amb associacions de Marxuquera

Així mateix, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i altres membres del Govern Valencià es reuniran amb representants de les associacions de Marxuquera al llarg d'aquesta setmana per a atendre’n les reivindicacions. Els representants de les agrupacions veïnals de Marxuquera han fet, per mitjà d'un escrit, diverses peticions a l'Ajuntament de Gandia. Segons l'alcaldessa, els requeriments dels afectats i afectades quedaran atesos “perquè són compartits i perfectament assumibles”.

També et pot interessar

stats