Les reivindicacions dels agents socials en matèria de feminisme, pensions i sanitat (I)

À Punt Mèdia es fa ressò hui i demà de les reclamacions que es fan als governs resultants del 28A.

À Punt Mèdia es fa ressò hui i demà de les reclamacions que es fan als governs resultants del 28A |ÀP
À Punt Mèdia es fa ressò hui i demà de les reclamacions que es fan als governs resultants del 28A |ÀP
02 de maig 2019 - 12:55

Celebrades les eleccions autonòmiques i generals i quan s'estan gestant els dos nous governs, el de Ximo Puig i el de Pedro Sánchez, en À Punt NTC matí ens fem ressò de les reivindicacions de tres agents socials: els pensionistes, la coordinadora feminista i els professionals sanitaris. 

En matèria d'igualtat

En el capítol de feminisme, la membre de la Coordinadora Feminista Valenciana, Cándida Barroso, ha destacat el paper clau de la dona per a frenar l'extrema dreta en els comicis del 28A. Així mateix, ha criticat que les reivindicacions del col·lectiu són les mateixes que fa 20 anys i ha explicat que han fet partícips els partits de l’anterior Botànic de les seues reclamacions.  

El col·lectiu apunta la necessitat de treballar en l'educació, en la prevenció i en la detecció precoç de casos de violència domèstica i ha criticat la falta de recursos necessaris per a les víctimes i els seus fills. 

Barroso ha assenyalat també la conciliació com a assignatura pendent i ha dit que la solució és la corresponsabilitat des de l'àmbit familiar, en les empreses i les institucions perquè no siga només en les dones on recaiga tot l'esforç a l'hora de cuidar xiquets i persones majors.   

"Esperem que els pressupostos generals que han de millorar la vida de les persones no siguen encorsetats com en l'anterior legislatura i que quan es conforme el govern s'hi es puguen destinar ràpidament els recursos pertinents", ha afegit Barroso. 

En matèria de pensions

Un altre dels temes que hauran d'encarar els dos nous governs resultants de les eleccions del 28A és el de salvaguardar el sistema de pensions. El PSOE es va comprometre en el seu programa electoral a blindar en la Constitució el caràcter públic del sistema de pensions i la seua revaloració d'acord amb l’augment del cost de la vida i, per al portaveu de la Coordinadora Valenciana per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, José García Polo, amb açò quedaria resolta "una part important de les seues problemàtiques però queden altres coses". 

Segons Polo, el col·lectiu que representa reclama acabar amb la bretxa salarial entre home i dona i la pujada de la pensió mínima fins que s'equipare amb el salari mínim. Ha criticat que hi ha 130.000 pensionistes valencians que subsisteixen amb 450 euros al mes.

Recorda, així mateix, que el pròxim 10 de maig, a les 18:30 h la coordinadora es manifestarà davant de la delegació del govern espanyol per a canviar la política de pensions "governe qui governe".

En matèria sanitària

El portaveu d'Intersindical Salut, Rafa Reig, apunta que a nivell general Sanitat ha patit retallades importants i que el nou govern del Botànic hauria de reforçar els serveis públics i la salut. 

Més concretament, Reig destaca que s'ha de continuar amb la reversió dels serveis públics privatitzats com ara el Departament de Salut de Dénia, i fer una aposta clara per millorar la inversió en infraestructures i personal. 

Reig ha reclamat també que es pose especial interés en l'atenció primària i la sanitat rural perquè no hi haja ciutadans de primera i ciutadans de segona. I s'ha mostrat confiat que si millora la qualitat del sistema públic sanitari, es reduiran les llistes d'espera "sense dubte". 

També et pot interessar

stats