Rego aborda amb les autonomies el pacte contra la pobresa infantil

La ministra té previst aportar un diagnòstic i un primer esborrany de mesures als governs autonòmics

La ministra d'Infància i Joventut, Sira Rego, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Infància i Joventut, Sira Rego, en una imatge d'arxiu / Diego Radamés / Europa Press

La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, es reuneix este dimarts 11 de juny a la seu del Ministeri amb les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència, per a abordar el pacte d'estat contra la pobresa infantil.

El 5 de juny, Rego ja avançava que portaria un diagnòstic i un primer esborrany de mesures a la Conferència "per a treballar amb les comunitats autònomes, a les quals també els demanarem que ens facen el seu propi diagnòstic, precisament per a començar a treballar en aquest pacte d'estat".

La ministra ha reconegut amb anterioritat que a Espanya existeix "un problema estructural" de pobresa infantil i ha afirmat que cal abordar-la "de manera global", amb les competències de cada administració i de cada govern.

Així mateix, ha assenyalat que des de Joventut i Infància persegueixen "mesures concretes", però basades i articulades entorn d'augmentar la inversió pública en polítiques d'infància per a aproximar Espanya a la mitjana europea. "El nostre país està per darrere: hem de fer un esforç en polítiques públiques, en inversió de polítiques públiques i ací hi treballarem", ha apuntat.

També et pot interessar

stats