Junts rebutja seure en la taula de diàleg i acusa el govern espanyol de vetar els seus representants

El partit no modificarà la seua proposta de noms per a la delegació catalana

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en roda de premsa
El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en roda de premsa / Efe

Junts per Catalunya no modificarà la seua proposta de noms per a la delegació catalana de la taula de diàleg amb l'Estat i així no hi assistirà, alhora que ha responsabilitzat el govern espanyol del "veto" als seus noms.

Ho ha anunciat en una roda de premsa aquest dimarts el secretari general, Jordi Sànchez, que ha assenyalat que seria "una mala praxi acceptar d'entrada les exigències que el govern planteja" i un "mal presagi acceptar la censura".

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha sigut en tot cas qui ha anunciat l'exclusió ara com ara de la taula de diàleg Estat-Generalitat dels noms proposats per Junts per no formar part del govern català, entre els quals es troben Jordi Sànchez i Jordi Turull, dos dels presos del 'procés' indultats al juny, a més de la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras.

En la roda de premsa, Sànchez ha negat que existira cap "acord", verbal o escrit, amb Aragonès en virtut del qual els membres de la delegació de Junts havien de ser membres del govern català, encara que ha insistit que no ha sigut Aragonès qui ha "vetat" els noms sinó el govern espanyol.

"Si Junts no forma part de la delegació és perquè hem sigut vetats i perquè Aragonès no ha citat uns noms que no eren de la satisfacció del govern espanyol", ha subratllat el secretari general de Junts.

També et pot interessar

stats