Aragonès deixa JxCAT fora de la mesa de diàleg amb el govern espanyol

El president de Catalunya es nega a acceptar la presència de presos del 'procés' en la taula de negociació

Pere Aragonés, actualment vicepresident del govern català en funcions, en el ple del parlament autonòmic de la setmana passada
El president de Catalunya, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu / Quique García (Efe)

El president del govern de Catalunya, Pere Aragonès (ERC), ha deixat els representants de Junts per Cat (JxCat) fora de la mesa de diàleg amb el govern central, un dia abans de la reunió.

Aragonès ha pres la decisió, que obri una crisi de govern en l'executiu català, per la insistència de Junts perquè participen presos del 'procés', com Jordi Sànchez i Jordi Turull en la negociació. Uns perfils que, segons retrau la part d'Esquerra, ara no formen part del govern català. Per aquest motiu tampoc accepta la participació de la portaveu de Junts al Congrés Míriam Noguera.

"És una oportunitat que no podem malgastar", ha explicat Aragonès en una roda de premsa, en què s'ha mostrat obert al fet que JxCAT li proporcione noms alternatius. De moment ha confirmat que encapçalarà la mesa de diàleg, en la condició de president de la Generalitat, i que l'acompanyaran els consellers d'ERC Laura Vilagrà i Roger Torrent.

La part de JxCAT retrau a Aragonès que ja estava informat de la voluntat de Junts per compondre una mesa "política", ja que a parer seu es tracta d'abordar un conflicte d'aquesta natura entre Catalunya i Espanya. Recorden, a més, que la primera i fins ara única reunió de la mesa de diàleg, el febrer de 2020, amb Quim Torra com a president, ERC va incloure Josep Maria Jové, que també era extern al govern català.

També et pot interessar

stats