Rebutgen obrir una comissió per a aplicar el Codi de Bon Govern a Ali Brancal

La vicealcaldessa de Castelló està investigada per usar el correu de l’ajuntament per a repartir propaganda electoral.

Europa Press
Europa Press

La Comissió de Govern Obert i Participació ha votat en contra de l'obertura d'una comissió per a analitzar si escau o no l'aplicació del Codi de Bon Govern a la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, segons ha informat el Grup Popular del consistori.

Brancal, que està investigada per usar el correu de l’ajuntament per a repartir propaganda electoral, va demanar la celebració d’aquesta comissió per a decidir si era necessària una investigació interna per a aclarir els fets.

Des del Grup Popular a l’Ajuntament de Castelló han assegurat que ja no hi ha altra alternativa que aplicar el Codi de Bon Govern, "que no pot tindre un altre resultat que el cessament de la vicealcaldesa de Compromís, Ali Brancal, de totes les seues funcions i càrrecs de representació".

El Partit Popular ha recordat que ara Brancal està investigada pel jutjat número 2 de Castelló pels presumptes delictes de falsedat i malversació de cabals públics i falsedat, per haver utilitzat presumptament el sistema correu ordinari de l'ajuntament per a distribuir paperetes electorals de les eleccions europees de 2014.

"Davant la passivitat de l'alcaldessa Amparo Marco, que va decidir no fer res i eludir la seua responsabilitat, el Partit Popular va sol·licitar per registre un informe a la secretària municipal que va confirmar que Ali Brancal està investigada judicialment i que per tant havia d'aplicar-se el Codi de Bon Govern i votar-se en ple, pas previ a la comissió plenària", ha ressaltat el diputat provincial del PP Vicent Sales.

També et pot interessar

stats