Reaccions polítiques a l'anunci de la data per a la investidura

Montero diu que "Sánchez camina cap a una investidura fallida".

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, anuncia la data del 22 de juliol per a iniciar el debat d’investidura
La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, anuncia la data del 22 de juliol per a iniciar el debat d’investidura / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Anunciada la data del debat d'investidura, es manté la incertesa sobre els suports que té Pedro Sánchez per a ser investit president del govern espanyol. L'anunci, en principi sembla que no ha agradat a Podem, segons es desprén del missatge que Irene Montero ha compartit a Twitter pocs minuts després. La portaveu d'Unides Podem ha assegurat que "Sánchez camina cap a una investidura fallida sense negociar res amb ningú per a presionar Ciutadans", tot i que remarca que el seu grup encara veu possible el pacte. "No hi renunciem", diu. 

Montero també ha acusat la presidenta del Congrés de "falta de respecte institucional" per haver anunciat la data per al debat d'investidura sense informar-los prèviament, un extrem que ha desmentit Batet en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació. 

Rivera: "Jo no perdré el temps"

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que no contempla acudir a una altra ronda de contactes amb el candidat socialista, Pedro Sánchez, en cas que el cite per a tractar la seua investidura. Assegura que no té res més a parlar amb ell: "Jo no perdré el temps, ni li faré perdre més temps", ha dit aquest dimarts al Congrés. Rivera ha insistit a dir que amb qui ha de negociar el secretari general socialista és amb els seus "socis", i ha assegurat que la data acordada per a la primera votació aprofundeix encara més en el bloqueig institucional, que s'allarga quasi un altre mes. 

També ha criticat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per estar, segons Rivera, al servei de Sánchez i no del Parlament.

Mentrestant, el PP demana a Sánchez que "diga de manera clara quin govern vol formar i que deixe de confondre". El secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha qualificat d'"impossible" que el seu partit facilite la investidura de Sánchez i ha acusat el candidat d'estar "més còmode amb Bildu, amb ERC i amb Podem que amb qualsevol altre soci que respecta i defén la Constitució". Pablo Casado, per la seua banda, l'ha acusat de fer "estratègia personal" en la investidura. 

Puig no té "cap problema" en què Iglesias estiga en el Consell de Ministres

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per la seua banda, ha assegurat aquest dimarts que no té "cap problema" en el fet que el líder de Podem, Pablo Iglesias, estiga en el Consell de Ministres. O ell, "o qualsevol persona en qui els ciutadans han depositat la confiança en les urnes". En un desdejuni informatiu organitzat per Europa Press, Puig ha demanat als partits que "no bloquegen", i sobre una hipotètica abstenció d'ERC i del PDeCAT, ha respost que "no li molesta en absolut", com tampoc li molestaria l'abstenció del PP o de Ciutadans.

Puig ha afirmat que "pactar no és trair, i que sense diàleg no hi ha democràcia".

També et pot interessar

stats